2022.11.08 08:54 JRD Olvasottság: 421x
1

A rossz elbukik, a jó győz

Hát, nem is tudom. Úgy éreztem, hogy erősen kezdett a sorozat, aztán átment egy bugyuta semmilyen történetbe. Talán két szál volt említésre méltó. Az egyik rasszizmus szála, melyben (valószínűleg ez sokaknak nem fog tetszeni) mind a két félnek igaza volt. A másik pedig annak a fonala, hogy egy nő hiába okosabb, szorgalmasabb, jobb munkaerő stb., a férfiak gyakran (már csak hímek összetartása miatt is) kizárják a lehetőségekből női vetélytársukat.

Ami viszont nem tetszett a sorozatban az az, hogy igyekezett elhitetni a nézővel, hogy minden rosszért a világban a fehér, hetero férfi a hibás. Pedig ha lecsupaszítjuk a történetet, láthatjuk, hogy minden szereplő erősen áthágott etikai szabályokat az előbbre jutás érdekében,csak igyekeztek ezt „jogos önvédelemnek” feltüntetni.

A rossz elbukik, a jó győz

A fekete meleg srác szerepköre ebben a sorozatban teljesen helyén volt. (Szerethető figura a melegeket bemutató ripacskodás nélkül). Nem csak azért tették bele, hogy meglegyen a már kötelezőnek számító propaganda torkon lenyomása, hanem a szereppel célja volt a sorozatnak. A biszexuális vonal is helyén volt, hiszen nem erőszakoskodtak vele, mégis simán helye volt ebben a történetvonalban. Elmondhatjuk végre, hogy vannak azért Netflixes produkciók, amikben nem tolják túl ezeket a dolgokat feleslegesen, csak azért mert épp divat.

A nagy fináléban már minden a helyére kerül, a rossz elbukik, a jó győz, és a néző rájön arra (amit már az elejétől simán tudott is), hogy a manipuláció ellen még a legokosabb sem mindig tud védekezni, illetve arra, hogy lehet, hogy az eszedet máshol érdemes kamatoztatni.

Összességében tipikus amerikai sorozat. Vannak benne jó pillanatok, remek vonalak, de egybenézve erősen közepes. Ám ettől függetlenül érdemes megnézni. Szóval filmre fel és jó szórakozást!

dráma

A film középpontjában Ingrid Yun, egy idealista fiatal ügyvédnő áll, aki erkölcsi iránytűjével és szenvedélyeivel küzd, miközben egy elit New York-i ügyvédi irodában... több»

1