2023.11.02 22:38 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

6/10, A gyerek a normális, azt' mégis érte aggódnak

Pszichológiailag érdekes történet, sajnos meglehetősen mexikói sorozatos (az olyan, mint a barátok köztös) kivitelezésben.

Oliverio családjának annyi meg egy Bambi, ami egy váratlan fordulattal következik be, és ami belőle radikális cselekedetet vált ki, kiköltözik az amúgy fullos házból a medence mellé. Mindenki érte aggódik, holott nyilvánvalóan tök normális, ami a környezetében lévőkről, különösen az anyjáról igen kevéssé mondható el.

6/10, A gyerek a normális, azt' mégis érte aggódnak

A film tele van egyszerűen (legtöbbször túlságosan is egyszerűen) dekódolható szimbólumokkal. Az anya foglalkozása szerint állítólag pszichológus, de valójában teljesen vakon van az életben. Mindenkinek marhára szimbolikus álmai vannak, hovatovább, az egyes szereplők adott esetben ugyanazt az álmot látják, ugyanannak az álomnak eltérő szereplői. A romlott anya a házban állandóan csótányt lát. Haja szétzilált madárfészek, tekintete eszelős. A cseléd transzvesztita, amúgy férfi színész játssza, magyarul is férfi szinkronhangot kapott, amire az elején is már felfigyelünk, de az ő története csak később kezd kibomlani. Az ő ilyen típusú mássága is egy eszköz, szimbólum. Ő is eléggé normális persze. A korrepetáló kislány Newton fizikai törvényeit olvassa fel, párhuzamba állítva a családi hatás-ellenhatásokkal. A sort végtelenül tudnám folytatni.

Na nem akarom túlelemezni, szóval tulajdonképpen egy egyetemi pszichológiai esettanulmány érzetét kelti, amit filmművészetis diákok raktak össze. Egynek nem rossz, de nem egy hűha.

Off: a cseléd youngtimer autója egy csodálatos darab. Viszont azt sose értettem, hogy Mexikóban miért van az, hogy elképesztő óriási villában lakó privilegizált emberek miért járnak Nissan Kicksszel, ami kb. a Qashqai ottani megfelelője, csak még kisebb és hétköznapibb jármű.

dráma | vígjáték

Amikor a 13 éves Oliver családjában váratlan dolog történik, ő csak annyit akar tenni, hogy elsétál. Letelepedik egy medence melletti nyugágyba, és úgy dönt, nincs miért... több»

0