2022.12.26 16:27 Yosihiro Olvasottság: 157x
0

A káosz

Úgy gondoltam, jó kis kosztümös görög filmet kapok, helyette egy igen felkavaró, és azt kell mondjam, a mai társadalomnak nem ajánlott alkotás volt. Szerintem az ilyen típusú filmek hatással vannak a társadalomra, és ez sajnos nem jó. Nem azt mondom, hogy nem kell ilyen filmet csinálni, de valahogy jobb történetvezetést előadni és a befejezést is lehetett volna kellően finoman megszerkeszteni. Maga a történet több problémát tár elénk, mint hinnénk a való életben, és a kialakult helyzetet már-már teljesen életszerűen tárja elénk.

Ki kell térni a rasszizmus, vagy a vallás és politika olyan részeire, ami talán nem is véleményírásra javasolt, és én ettől el is tekintenék, mert a film végül is nagy vonalakban erről szól. Ezzel a maggal én azt látom, befolyásolhatók az emberek, mert ezt látták, megnézik többször, és körülnéznek, mit tapasztalak, ugyanazt látják, amit a képernyőn vagy a moziban. Szóval igazi propagandafilm annak, aki igazán szeretne feltűnést kelteni. A filmről.

A káosz

Talán az érzelmeket lehet úgy leírni, ami megfogja az embert egyes jeleneteknél. Ez valamely családtag elvesztése vagy épp a harag. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jó. A szereplők viszont nem tudnak felnőni a feladathoz, és hiába a jó forgatókönyv, nem tudnak olyan játékot adni hozzá, ami emelné a színvonalat. A hangi és képi effektek viszont rendben vannak. Így összességében egy dinamikában ugyan nagy de tartalomban viszont keserű, drámaian alacsony filmet kapunk, ami három csillagnál nem érdemel többet. Hiába a nagy hatás az elején, a történetvezetés egy haragba megy át, majd önfeláldozó drámai robbanással végződik. Egy országon belüli megosztottság a rasszizmus és a politikai helyzet is olyan elegyet ad a filmnek, ami szinte már félelemre ad okot. A kamerai megoldások hol jó, hol pedig szerintem rossz szemszögből kíséri végig a történetet. A látvány nem igazán ragad meg az emberben, inkább egy szorongást, harcot, dühöt vetít a nézők felé, amit már egészen próbál ráerőltetni az emberei, nézői tudatra. Igazi értelmét nem láttam a filmnek, csupán próbáltam megérteni, mit is akarnak mondani, mutatni. Ez röviden összefoglalva a KÁOSZ szót találom rá legalkalmasabbnak. Csak annak tudom ajánlani, akik szeretik néhol érdekes és semmitmondó filmet, bár ezen fog jót szórakozni, de a lelke biztosan megrázó élményben lesz része. Üdv, Yosi

50 Athéné  (2022)

akció | dráma | thriller

Órákkal azután, hogy legfiatalabb testvérük tragikus körülmények között megmagyarázhatatlanul elhunyt, három testvér élete káoszba borul. több»

0