2022.09.20 10:42 Della Street Olvasottság: 1565x
1

#hiddenpearls

Lassúcska (a „vontatott” eufémisztikusan). Ezen nem segít a piroskabátos, elszánt arcú nyomozónő és a rokonszenves újságíró sem. De két dolog miatt nem bánom, hogy megnéztem, mondjuk, ehhez elég lett volna csak a 2. részt, de folyton reménykedtem, hogy NA MOST majd történik valami.

Bár végül is: történt.

#hiddenpearls

Felébresztették a bennem szunnyadó boldog Grammarnazit és a woke-resistant démont.

Reszkessetek! :D

(amúgy is hideg van)

>

„A szavak és szófordulatok alapján 1960 előtt születhetett….A nyelv olyan mint a DNS: megmutatja, hol és mikor születtél, milyen az iskolázottságod. Felfedheti a személyazonosságod, még ha el is akarod rejteni”. „ (1. év.2.r. 30. perc körül)


(1.év.2.rész, 32. perc körül. Meghitt házibuli négy főre.)

TORD:

-Olvastam valahol, hogy a Nagybetűs Igazság halott, és a nyilvánosság színpad, ahol bármi igaz lehet, ha elég hangosan kiáltják…Tom (Az eltűnt feleség self-made milliárdos férje, a szerk.) megtestesíti a régi Norvégiát. … A hagyományokat. Kezdenek eltűnni.

-Csak nem radikális jobboldali vagy? (ENNYITŐL? !!! Aki csak megemlíti a hagyományokat, már rögtön rad. jobboldali?! WTF.-a szerk.)

(Tord folytatja)

-De komolyan. Kicsoda Tom Hagen? Csendes és mértékletes. Nem egy kérkedő, önimádó újgazdag. Egy lestrapált Citroen Picassot vezet és abban a régi házban él a Sloraveinen. Puritán életet él. Az egész család a régi Norvégiára emlékeztet. Visszafogottan élnek. Boldog háziasszony, dolgos apa. Ül a székben újságot olvas, és fogalma sincs, mi az az app. Ceruzával számolja a villamosenergia árát egy fityinggel sem akar többet fizetni. …

Olyanok akartunk lenni, mint Tom. Igen. És mint Anne-Elisabeth. Aki összetartja a családot.

(hangos, gúnyos nevetés)

Egy régmúlt korszak anyja. Akit hiányolunk és akit szerettünk volna. Mosolygós, tisztességes, társaságkedvelő, gondoskodó.

Meg friss áfonyalekvár.

Azért gyanakszunk Tomra, mert utáljuk a gazdagokat ebben az országban. Ami furcsa, hisz nálunk gazdagabb ország alig van a Földön. Mégis: ki nem állhatjuk a gazdagjainkat. de elfelejtettük, hogy a Tom Hagen-félék példaképek. Ő építette ezt az országot. Tiszteletben kéne tartanunk. Ennek ellenére gonosz gazfickóként tekintünk rá MERT UTÁLJUK MAGUNKAT ÉS AZT, AMIVÉ VÁLTUNK metroszexuális, kávéfüggő felkapaszkodókká, akik már arra sem képesek, hogy tiszteljenek egy igazi férfit.”

dokumentum | dráma | krimi

Mi történt Anne-Elisabeth Hagennel? Hol van? Elrabolták a pénzmosók, vagy a férje miatt tűnhetett el? több»

1