2023.05.31 01:49 fankbringa Olvasottság: <100x
1

Horror 10+ célközönséggel

Ez a film a 10+ -os korosztályt célozza meg. Minimálisan ijesztő, kellően bugyuta és halloweenien rémisztő. Direkt rájátszik arra, hogy az amerikai népszokás képes elmenni addig, ami már kínos, és hogy a minden lében kanál polgármester megmaradjon szerethető figurának, aki túlzott naivitással szemléli az eseményeket. Felnőtt kategóriás rémisztő filmhez szokott közönségnek ez nagyon gagyi lesz.

Ez a film korábbi, mint a hasonló alkotás, a Szellem van a házunkban című film, aminek a kiindulópontja szinte azonos ezzel a forgatókönyvvel. Hollywood kedvenc szokása, hogy egy történetet két filmben is megvalósít, aztán győzzön a népszerűbb. (Deep impact vs. Armageddon, hogy csak egy példát hozzak.) Esetünkben a Szellem van a házban 2023.02.20–2023.03.05 (két hét) időszakban top1-es globális nézettséget hozott több, mint 80 millió órával. A Bridge Hollow-i átok viszont 2022.10.10–2023.10.23 között (szintén két hét) második volt 50 millió órával. Ez is bizonyítja, hogy a történetet érdemes volt újragondolni.

Horror 10+ célközönséggel

A filmre a legnagyobb csapást Priah Ferguson megjelenése mérte. Ennyire oda nem illő színészt rég láttam filmben. A játéka egyszerűen megöli a hangulatot. Értem, hogy kellett egy laza fekete lány a történetbe, de ez a lazaság pont annyira volt életszerű, mint az életre kelt rémálom. (Nem volt az.) Rob Riggie és John Michael Higgins hozták a kötelezőt, de Marlon Wayans már többször tűnt úgy, hogy küzd a képernyőn maradásért.

A film varázslatra és odaadásra épít, csak épp a varázslat lezüllött egy kocsmai bunyó szintjére, az odaadás pedig szabadságra ment. Már-már Bud Spencert idéző bunyók és összecsapások szövedékén át próbál a történet levegőért kapkodni a halloweeni kliséfolyam fojtogató bűzében. Szépen animált, de céltalan gonoszok csapnak össze a teljesen infantilis, gyerek módjára viselkedő kisvárosi hősökkel, hogy bemutassák a jó és rossz eposzi harcát, amit megkönnyeznek a nézők. Maradjunk annyiban, hogy megpróbálták. A történet annyira komolytalan, hogy kisgyerekeknek egyértelműen élvezhető, szórakoztató családi műsor lett, míg a nagyok számára inkább elrettentésül szolgál, hogy milyen irodalomfogalmazást nem szabad beadni házi dolgozatként.

A film legnagyobb erénye az a tömény tudatlanság, amit egy percre sem ereszt el, ezért megtartja az egységét, és nem hullik darabjaira a film. Annyira sok mindent próbál kifigurázni, hogy közben a néző észre sem veszi, hogy a legnagyobb vicc éppen a film maga. Akár Disney-film is lehetne hercegnőkkel a gonosz boszorkány erdejében, annyira alacsonyra tették a lécet.

A filmet valamennyire megmenti a pusztulástól az, hogy kiválóan eltalált betétdalokkal dobták fel a kulcsfontosságú pillanatokat, mint a Hit the road Jack. Simán elhinném, ha a forgatókönyv író bevallaná, hogy a kerettörténetet a dalszöveg alapján írta.

Javasolt a 9–14 éves korosztálynak és szüleinek kellemes esti kikapcsolódásnak egyszer.

családi | kaland | vígjáték

Egy tizenéves lánynak, aki halloweenkor véletlenül elszabadít egy ősi és pajkos szellemet, amelynek hatására a dekorációk életre kelnek és pusztítást végeznek, össze kell... több»

1