![]()
Tartalmaz spoilereket! Ha még nem láttad a filmet, szerintem csak utána olvasd tovább!
![]()
Különleges év az idei Pókember számára, mert most volt tíz éve, hogy Tom Holland debütált őt alakítva. Ezen jubileum már jeles mérföldkövet hozott a számára. Onnan folytatódik, ahol abbahagyta a Nincs hazaút végén. Peter nem emlékszik a barátaira, és senki sem tudja, hogy kicsoda is ő. De szuperhőshöz méltón folytatja életét, ahogyan egyenként elkapja a bűnözőket, biztonságosabbá téve New Yorkot. (Ami a valóságban sajnos főleg már lassan egy éve az ellenkező irányba száguld...)
Jó volt látni, ahogy apró utalgatásokkal igyekszik régi (és immáron új) barátainak eszébe juttatni, hogy milyen régóta ismerték egymást. Közben rengeteg személyes, érzelmi, illetve érzéki kihívással is szembesül, amiket uralni csak egyfajta blokkolóval lehet a legegyszerűbben. Jane Grey is útját állja az elején, aki különleges telepatikus képességekkel bír. Mondjuk a filmben valahogy annyira hatással volt rám, hogy miután vége lett, nagyon nézegettem a bérletemet, hogy neadj' Isten útközben valamilyen telepatikus dekonstrukció elemeire bontsa, aztán jól ráfázzak. XD
Jane lett ebből az egyik kedvenc szereplőm. (Ajánlom is, hogy a decemberi nagyfilmben a többi X-Mennel lássuk együtt, köztük az eredeti verziójával, Famke Janssenként. Ez a csaj is aranyos volt, de az eredetit persze nem lehet helyettesíteni.) Ritkán komplikált helyzetbe került, ahogy kezdetben keményen irányít mindenkit, aztán a fél belvárost hatása alá vonja, miután megtudja, hogy a nővérét kik ölték meg. Kábé mi is így tennénk a helyében... A jelek szerint az ún. "Kárelhárítás" gonosz, önkényes módon határozta meg, hogy mi az a "kár"...
Vívódásait és lelki küzdelmeit kreatívan mutatták be, ahogy Peter emlékein keresztül May nénit is "visszahozták". Jobban nem is kellett volna, szóval jól ment. Mindketten veszítették el szerettüket, ami tragikus, és közelebb hozta kettejüket valahogy.
Jó volt Yelenát is újra látni, meg neki is komoly szerepe lesz a decemberi szupercsapatfilmben. Meg ninja Pókember-utánzatokkal is kellett harcolni: kemény volt, ahogy minden akciójelenet.
Összességében - megérte közel öt évet várni erre. Azt még nem tudom, hogy ez lesz-e a kedvenc Pókember-filmem. Mert az előzőben konkrétan mindhárom jelen volt, ami mégiscsak egetrengető...
Ha véletlenül még nem láttad volna, de ezt csakazértis előre elolvastad volna, mert nem félsz a spoilerektől - mindenképpen nézd meg! De ne egymás után azért, mert vizuálisan még engem is lefárasztott egy kissé... Kell idő, míg az ember feldolgozza. Igyekeztem ezt úgy kibeszélni, hogy max. a felszínét érintsem. Aztán hogy a Bosszúállók - Ítéletnapban tér-e majd vissza, le merném fogadni. Akár Deadpool meg egy csomó mindenki társaságában. Annyi biztos, hogy idén áll vissza a Marvel a 2019-es szintjére. Ritka, amikor egy évben jön új Pókember- és Bosszúállók-film is. Hát, élvezzük ki, we're so back!
Ja, és kiszúrtam ám, hogy míg az előzőben Palpatine figurája bukkant fel, addig ebben Csubakka jelent meg! Star Wars-fanként is extra éles a szemem! :)
10/10
90 Pókember: Vadonatúj nap (2026)
akció | fantasy | kaland | sci-fi
Peter Parker igyekszik az egyetemi tanulmányaira fókuszálni, és maga mögött hagyni Pókembert. Csakhogy minden megváltozik, amikor egy új fenyegetés veszélyezteti a barátait.... több»
Szereplők: Mark Ruffalo, Tom Holland, Zendaya, Jon Bernthal, Sadie Sink