2025.06.28 10:23 mozinaplo Olvasottság: <100x
0

Tinihorrorból B-kategóriás akció-sci-fi?

Hatalmas sikert aratott 2023-ban a M3GAN, mely a Blumhouse és az Atomic Monster együttműködésének egyik első filmje volt. Ennek ellenére kifejezetten nem tetszett, a folytatás viszont az őrült cselekmény miatt mégis várólistás lett.

A történet szerint ugyanis egy katonai szervezet ellopja M3GAN terveit, majd egy saját harci robotot gyártanak, mely elszabadul. És ki más állíthatná meg, mint az előző részben vérszegény vérfürdőt rendező android kislány? Ebből is látszik, hogy a horror véna háttérbe szorul, viszont egy nagyon szórakoztató B-kategóriás akció-sci-fi a jussa annak, aki jegyet vált a M3GAN 2.0-ra.

Tinihorrorból B-kategóriás akció-sci-fi?

Ugyan a történet kicsit zavaros, és lehetne valamivel rövidebb is, nem tudtam haragudni rá, hiszen minden laposabb, magyarázós rész valami újabb állatságnak ágyaz meg. Az FBI szálat azért talán kihagytam vagy mérsékeltem volna, nem sok vizet zavart, és nélküle már egész feszes lehetett volna a sztori.

Bár elég komolyan veszi magát a film, hogy ne nevezzük komédiának, azért nagyjából működik a verbális, olykor fekete humor is, ráadásul Steven Seagal mellett a Knight Rider is megidézésre kerül, egy ponton pedig M3GAN még dalra is fakad – elég meghökkentő pillanatok egy tinihorror folytatásában.

James Wan és a Blumhouse tehát jó lóra tett, amikor elengedték a nem túl acélos horrorvonalat, és inkább a producerre jellemző B-filmes, ereszd el a hajam trash műfajt célozták meg. Viszont az alacsony korhatár-besorolásra való törekvés és a gyilkosságokról gyorsan elkapott kamera azért picit zavaró, jól állt volna a M3GAN 2.0-nak egy explicitebb, véresebb megvalósítás. Reméljük, az első részhez hasonlóan ebből is érkezik egy unrated vágás streamingre.

Aki tehát egyenes ági folytatást vár M3GAN újabb kalandjától, az talán csalódni fog, de amit vállal, szerintem jól lehozza, és egy igazi nyári trash szórakozást kínál a klimatizált mozitermekben.

Már csak az a kérdés, hogy ha vér nem igen folyik benne, érdemes-e miatta kihagyni az F1 filmet: így ugyanis akciómozi versenyez akciómozival a nézők kegyeiért. Nehéz kérdés még úgy is, hogy nálam egyértelműen a robotlány visszatérése szerepelt jobban.

68 M3GAN 2.0  (2025)

akció | horror | sci-fi | thriller

A történet két évvel az első rész eseményei után játszódik. Gemma (Allison Williams) időközben elismert szerzővé és a mesterséges intelligencia szabályozásának... több»

0