2024.01.06 23:24 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Jó étvágyat!

Eli Roth követi a nagy klasszikus slasher/gore vonalat, és jól kezeli a rá hagyott „örökséget”!

David Cronenberg, Stanley Kubrick, John Carpenter, George A. Romero, Wes Craven, akik azért rendesen lerakták az alapokat, és milyen filmeket készítettek, te atyavilág.

Jó étvágyat!

Roth filmjei, mint például a Kabinláz, Motel 1-2, The Green Inferno és a hatalmas nagy kedvencem, a Clown, mind-mind emlékezetesre sikerültek!

Rendezőnk itt is visszanyúlt a klasszikus alapokhoz, ugyebár. Hiszen semmi extra sincs a sztoriban, mint a jó öreg bosszú. Roth bizony tudja a receptet, hiszen ezzel azért akkorát nem tud hibázni!

Maga a film nem bíz semmit a véletlenre, kis tisztelgés is az „ősök”, vagyis elődök munkája előtt, de kicsit mégis más!

A film elejei prológus, ami zseniális és kellően véres, amiről azt hisszük, hogy csak a poénos jelenetek miatt lett elkészítve, ütős! Persze, rájövünk majd idővel, hogy nem, ez a 6-7 perces „zombi-őrület” a sava-borsa az egész filmnek!

A Black Friday be is mutatja nekünk az amerikai társadalom több rétegét is igen hamar!

Majd eltelik egy év, és elkezdődik a klasszikus kaszabolás...

Newlon sheriff (Patrick Dempsey) el is kezd nyomozni, de a hullák száma csak szaporodik, és a gyilkosságok egyre kegyetlenebbek és véresebbek lesznek!

Hőseink nem értik, mi történik, de persze rájönnek, hogy veszélyben vannak, ahogy megkapják személyre szóló üzeneteiket a gyilkostól.

Jessica (Nell Verlaque), Gaby (Addison Rae), Bobby (Jalen Thomas Brooks) és Ryan (Milo Manheim) egyre jobban kétségbe vannak esve, hogy rájuk vajon mikor kerül sor.

A Z generáció balféksége, idétlensége teret kap Roth-tól, koromfekete poénok sok-sok vérrel, hiszen hőseink totál kretének, és nem szerethetőek, ahogyan azt már mostanság megszokhattuk.

Vidám képsorok, ahogyan átfordulnak undorító brutalitásba...

Populista, szürrealista halálnemek, eközben „műaggódó” barátok, szülők, ismerősök, csak a maszkos gyilkosunk öl azért, mert elvesztette azt, akit a legjobban szeretett!

A tét szinte semmi. Ha lesz is következő rész, új arcok, új, semmitmondó, klisés forgatókönyv. Itt is lesz egy kis premissza, majd gondolom ismét belecsapnak a lecsóba!

Hajrá!

Megsült az asszony, lehet tálalni!

Milan Chadima képei nem is rosszak, és Brandon Roberts zenéje is fülbemászó (néha).

Alapvetően láttam már rosszabb filmeket is! (Mondjuk jobbakat is bőven!)

Nézhető!

Az IMDb-n 27 ezer véleményezés után 6,5/10-es, a TMDB-n 440 értékelés után 67%-on áll, nálam pedig négy csillag és 69%!

Hársfatea, nápolyi (citromos), és már megy is a mozi, persze a kedvenc fotelemből!

59 Hullaadás  (2023)

horror | misztikus | thriller

Egy kiátusításon történt tragikus esetet követően a hálaadás eredetének számító Massachusetts állambeli Plymouth lakói egy titokzatos gyilkos terrorizálásában találják... több»

1