2024.08.18 07:30 drg0602 Olvasottság: 150x
3

Látványos, pörgős...

Nem mondanám, hogy egy nagy klasszikus lesz, de a sok véleményre nem adtam, amit olvastam a film megnézése előtt, és jó döntöttem. Jó film! A történet jó van felépítve, nagyon látványos, helyeként nagyon pörgős, elképesztő a feszültség, ami biztos, hogy szerintem is nagyon megosztó film lesz. A sok rossz kritika azért születik majd, mert nem akarják elfogadni a nézők, hogy lehet jó filmet csinálni fiatal színészekkel, és persze azért, mert a magyar ember minden alkotást kritikus szemmel értékel. Ezt a filmet nem úgy kell nézni, mint tökéletes alkotást, hanem úgy, mint egy jó sikerült, izgalmas, letisztult sci-fi horrorfilmet!

A sok visszatérő rész, amelyet a többi részből csaltak elő, szerintem csak jót tett az alkotásnak. Ellentétben sok emberrel, nekem semmi bajom nem volt a színészekkel, bár az igaz, tényleg igaz, hogy esélyünk sincs megismerni őket, hamar elhullanak.

Látványos, pörgős...

A film első félórája elég lassú és cselekménytelen, ami biztos, hogy ezen lehetett volna változtatni. De nem mondom, hogy unatkoztam, de nem is vetett szét az izgalom. A film második fele, az viszont nagyon pörgős és helyeként brutális és izgalmas. A látványelemek nosztalgikusak és gyönyörűek. Kimondottan tetszett, ahogyan belehozták a gravitáció által keltett látványos jeleneteket! Xenomorph ábrázolása tökéletes, brutális, kegyetlen. És igen, Fede Álvarez nagyon ért a feszültségteremtéshez, ami itt is sikerült száz százalékban.

Ami negatív kritika számomra, hogy az asztalon heverő, később az asztalról elmászó android nem lett egészen jó ábrázolva, ezt azért hibának érzem. Ami meg szerintem nagyon megosztó lesz, a film utolsó húsz perce. Nekem azzal se volt bajom, de az biztos, hogy sok nézőnek nem fog tetszeni.

Egy biztos, hogy hibáival együtt jó filmnek tartom, amit szerintem még biztos, hogy megfogok nézni, itthon is.

Értékelés: 9/10.

horror | sci-fi | thriller

Egy elhagyott űrállomás elfeledett mélységeibe merészkedve egy csapat fiatal űrgyarmatosító találkozik az univerzum legborzalmasabb életformájával. A producer Ridley Scott, aki... több»

3