Újabb rendezők, újabb látásmódok, újabb sztorik, csak egy valaki állandó, az pedig nem más, mint a Fekete tükör forgatókönyvírója, Charlie Brooker. Az első epizód, a Szörnyű Joan két főszereplője Annie Murphy és a kissé már leharcolt, "B"-kategóriás (de bombatestű) színésznő, Salma Hayek. Kissé káoszos sztori, de a vége jól össze lett rakva.
A második epizód már jobban bejött, és nagyon őszintén bevallom, ezt egy egész estés (kissé hosszabb) filmben is el tudtam volna képzelni. Főszereplőnk Myha'la Herrold, aki már csak neve első részét használja igazán, a Távol a világtól egyik sztárja. Aztán a nem túl veretes Samuel Blenkin, aki nekem sajnos nagyon nem volt szimpatikus... Ám a sztori zseniális volt, a befejezés (bár kissé kiszámítható) pedig élvezetes.
Harmadik epizódunk egy alternatív világban játszódó dráma szomorú, és kissé kaotikus befejezéssel. Kate Mara, Josh Hartnett és Rory Culkin, a Jelek című ikonikus mozi sztárjai, na és persze Aaron Paul játsszák a főbb szerepeket. Nem túl pörgős, de lényegi mondanivalóval bíró rövidfilm, nekem tetszett.
Negyedik nekifutásra kapunk egy "klasszik" átváltozós-farkasemberes filmet, már persze, amennyit láthatunk belőle. Filmünk sztárjai Zazie Beetz és Clara Rugaard. Mindketten kihozták a maximumot a filmből, és ez becsülendő dolog. Nagy mondanivalót ne várjunk, de ez a rész is határozottan pörgős és lendületes! Amit vártam, én megkaptam.
Na és az évad kedvence, legalábbis számomra, az a Demon 79. Van itt minden, mint a búcsúban... Kiszolgáltatottság, misztikum, bűnbánó sorozatgyilkos, egy kis gore, táncoló és folyamatosan dumáló démon, majd egy kis világvége. Paapa Essiedu, Anjana Vasan, Katherine Rose Morley és David Shields játéka is első osztályúra sikerült.
Formabontó részek, egy kiváló évad. Jöhet a hetedik!