Közösség

Vélemény:

81 Fegyverek

(2025)

Fegyverek

Kittikee   2025.09.03 15:28
0

Végre nem egy sablonos, szokásos klisés horror 2025-ben, hanem valami ÚJ, elképesztően brilliáns, betegagyú alkotás lett a Fegyverek!

Nekem annyira eme rendezőtől nem igazán jött be a pár évvel ezelőtti Barbár filmje, de szerencsére fejlődőképesen túlszárnyalta önmagát, és fejlesztette profi szintre ezt az új "kitalációját", és remélhetőleg lesznek még ilyesfajta, vagy ennél is betegebb alkotásai!

Julia Garner-t imádtam anno: Az örökösnő álarca mögött-ben, nagyon jól adta azt a valós karaktert, a Farkasember-ben, és eme Fegyverek-ben sincs panasz rá tulajdonképpen.

Amy Madigan-t jó volt újra látni a filmvásznon, bár az idő eljárt felette is, de a fizimiskája mit sem változott, igenis felismertem fiatalkori kedvenc vígjátékomból, a Belevaló papapótló-ból, ahol is Buck bácsi csaját játszotta... :D

Itt nem éppen kedves nagynénit játszott, de iszonyat jól adta a "haldokló" boszorkány szerepét.

Volt pár dolog, ami nem épp tiszta...mint pl: Justine(Zsüsztín...nem is értem miért Dzsásztínozták folyamat, pedig az férfi név Justin) haját levágták, de nem lett felhasználva, és utolsó sorban...Gladys néni ténylegesen nagynéni volt, vagy ha nem, akkor hogyan került ide, és a családhoz?

Vagy, ha tudta a család régről(mert nem hinném, hogy senki se vágta anno hogy boszi), miért engedték be??

Szóval...ezek számomra homály zóna, de talán valaki megtudná magyarázni nekem hogy megértsem...azt megköszönném!

A 217-es számnak is megvan a miértje(google).

Nagyon lassan, de tökéletesen felépített, kicsomagolt story, még ha kicsit uncsinak is volt vélhető a közepéig.

A zene, inkább hangeffektek nagyon parák voltak, a látvány amolyan "Az, és a Mosolyogj" stíl egyvelege volt számomra, és pont ezért vitt magával elég rendesen a rettegés erdejébe.