2024.03.17 19:19 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Egy hatásos pszichológiai thriller, ami ma is üt!

Többen a színészek közül azt nyilatkozták, hogy talán a Hammer kiadónál ez volt a legjobb film, amiben szerepeltek. És van ebben valami igazság, hiszen az alkotás nekem is nagyon bejött!

Seth Holt egy jó kis mozit rittyentett össze, érdemi mondanivalóval és kiváló színészekkel megspékelve.

Ráadásul tökéletes a félelem faktor, és nagyon jól, lineárisan mozog a sztori, feszesen, érdekesen jönnek egymás után az események!

Nézzük csak a történetet!

Penny Applebe (Susan Strasberg) hosszas távollét után, miután egy közeli barátja meghal, hazautazik az apja francia Riviérán található kastélyába...

De mire megérkezik, az apja új felesége, Jane (Ann Todd) közli vele, hogy az apja üzleti ügyben elutazott, és nem tudja, mikor jön haza!

Penny ezt nagyon furcsállja, de Jane egy szépen berendezett szobával várja, úgyhogy egy rövid időre a gyanúja is eloszlik.

Ám, mivel a lovas balesete után tolószékbe került, a mindennapi életéhez is segítségre szorul, és itt ezt Robert (Ronald Lewis), az apja sofőrje biztosítja Penny számára...

Miután nagy nehezen elalszik, a vendégház felől fényt lát, és mintha az apja holttestét vélné felfedezni. Őrült sikoltozásba kezd, és persze a nagy kapkodásban beleesik a medencébe, de mire odaérnek a többiek, és kihúzzák, már nyoma sincs semmi ilyesminek!

Jane próbálja nyugtatni a lányt, és a család háziorvosa, a kissé fura Dr. Gerrard (Christopher Lee) szerint is köze van ezekhez a neurotikus látomásokhoz a régebbi lovas balesetének!

De Robert megsúgja neki, hogy bizony a medencénél ő is látott valami furát akkor éjszaka...

Így elkezdenek nyomozni, hogy mi folyik a mostohaanyja és a doktor vezérletével.

Pompás csavarral a végén, kissé hitchcocki fordulatokkal és Edgar Allan Poe-ra jellemző csavarokkal tarkított thriller, amit érdemes megnézni!

Jó rendezés, jó képi világ, simulékony, élvezetes zenével...

Más nem is kell!

Az IMDb-n 5400 véleményezés után 7,4/10-es, a TMDB-n 119 szavazat után 80%!

Ez nálam négy csillag és 80%, szintúgy!

Fasírt, főtt brokkoli, almapaprika...

Plusz a kedvenc fotelem puha öle!

horror | thriller

Penny, a gyönyörű, kerekesszékhez kötött fiatal nő tíz év után, édesapja invitálására visszatér a családi birtokra, ám mostohaanyja már megérkezésekor közli vele, hogy... több»

1