2025.12.26 19:12 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
0

Nem tudom eldönteni, hogy szimplán unalmas vagy inkább szánalmas a film!

Karácsony napjára keresgéltem recepteket Gordon Ramsay műsoraiból, (szerettem volna elszakadni a hagyományos töltött káposztától) mikor felfigyeltem A szerelem konyhája című romantikus filmre, melyben szerepet kapott. Hogy a pokolba került Gordon ebbe a filmbe, ráadásul pont egy romantikus filmbe? Ő, aki egy lengőajtó mögül lép a kamerák elé üvöltözve, késsel a kezében, a kis fehér rövid ujjú köpenyében? Bármit el tudok képzelni, de, hogy egy romantikus filmben udvaroljon valakinek, azt nem! Inkább egy maffiózós filmben látnám szívesen. Nem hagyott bennem mély nyomot a rövidke szerepe, de szerencsére nem udvarol senkinek, csak felbukkan a film elején és a végén, ahol hozza megszokott stílusát. Természetesen a lengőajtó itt sem maradhatott ki.

Viszont a többi színész és a történet! Döbbenetesen rossz. A film nézése közben egyetlen érzés uralkodott el rajtam, az unalom. Szerelem a környéken sem volt, nemhogy a vásznon! Ráadásul egy olyan színészt tesznek meg étteremtulajdonosnak és séfnek, Rob Haley (Dougray Scott) akinek a kezében még a kés sem áll jól. Gordon Ramsay ezt az éttermet öt perc alatt bezáratta volna, olyan bénán szeleteli a cukkinit.

Nem tudom eldönteni, hogy szimplán unalmas vagy inkább szánalmas a film!

Az üres és tágas konyha, pár réz serpenyővel a falon, az üres hűtő, nincs sürgés-forgás a konyhában, de az ételkritikusok már felsorakoztak az étterem előtt. Hihetetlen, hogyan lehet ennyire bugyuta filmet készíteni! Romantikus vígjáték kategóriában indult a film, de minek? El sem mosolyodtam, igaz lehet, hogy az angolok kacagtak pár jeleneten, én nem. Persze a szerelem érzését azzal akarták ábrázolni, hogy két szakács Shauna (Michelle Ryan) és Loz (Lee Boardman) nagy nehezen összejönnek, és Rob a tulajdonos is összemelegszik Kate Templeton-nal (Claire Forlani) az ételkritikussal, akik ráadásul az életben egy párt alkotnak 2007 óta. Persze a történetből nem maradhattak ki a jó és rossz emberek, a halál és a film készítői úgy gondolták, hogy mindent beledobáltak egy turmixgépbe, ami nem hiányozhat egy romantikus vígjátékból és majd lesz belőle valami. Jelentem, nem lett belőle semmi! A zenei aláfestésre nem is emlékszem már, de abban biztos vagyok, hogy a forgatókönyvíró, (Hacking) dolgozhatott volna a történeten még egy kicsit. A film végén sóhaj hagyja el ajkaimat, kicsit elmerengve nézem még a tv képernyőjén futó szereposztást és azon töröm a fejem, hogy elpazaroltam kilencven percet egy ilyen ostobaságra! Össze kell szednem magam és Gordon műsoraiból kell keresgélnem receptet, ezt a filmet elkerülve nagy ívben! Jó szívvel nem ajánlom senkinek!

dráma | romantikus | vígjáték

Rob Haley, a feltörekvő londoni séf és étteremtulajdonos gyászol, amikor elveszíti feleségét. Hírhedt barátja, Gordon Ramsay bátorítására Rob úgy dönt, hogy feldobja az... több»

0