A rendezői változatot néztem meg, mert közben az is kikerült. Stílusában minden monumentális Zack Snyder-alkotást megtalálni benne, így nem okozott meglepetést sem a képi világ, sem a rendezés, sem a karakterek interakciói. Méltó folytatásnak szánták, de csak egy bénán bukdácsoló rétestésztát kapunk, ami olyan vontatottan készíti elő a nagy ütközetet, hogy többször bele lehet aludni.
A film önmagában egy komplett minisorozat. Bármennyi részletben megnézhető, folytatható, nem okoz romlást élményben a szünet. Szépen tagolódik egységekre, akár azok végén, akár közben félre lehet tenni. Nagyon lassan építkezik, majd elindul a csata, és a végéig több helyszínen, komoly motivációval nagyon elszántan küzdenek hőseink.
Ha valaki tényleg meg akarja nézni, és nem rajongója a drámainak szánt lassú történetvezetésnek, akkor kihagyhatja az első 1 óra 20 percet. Nem marad le semmiről. A film első felében ugyanis megismerjük a búzabetakarítás részleteit a középkorból, majd a cserkésztábor résztvevői mesélnek az életükről. Az egész rész bántóan hiteltelen és zavaróan szájbarágós. Minden mondata világmegváltó, és minden jelenete történelmi. Próbálja nagyon elmesélni, hogy a lázadók hogyan győztek a gonosz birodalom gonosz admirálisa ellen. Már a tizedik percben látjuk a mosolyt a hőseink arcán, mintha túl is lennének a csatán.
A történetben 3 kellemes dolog volt, amit tudtam értékelni. A kiképzett katonák ügyesen harcoltak, a képzetlen katonák ügyesen próbálkoztak, a csata pedig nagyon látványos volt.
A filmben 3 dolgot nagyon rosszul viseltem: a sárgaságot, a nagyon béna és erőltetett történetet és az erőltetett vadnyugati stílust.
Annyira beakadhatott a rendezőnek a 300 című film, hogy képtelen volt tőle elszakadni. Mintha annak a remake-jét készítette volna el űrharcos verzióban. Épp csak a mutánsok és robothullából épített barikádok hiányoztak.
Szerencsére a CGI-t és a harcokat alárendelték az olyan műkedvelőknek, mint én, és volt benne sok szépen kilassított jelenet, hogy még én is felfogjam, mi történik a harcmezőn. Ettől úgy éreztem, hogy végre része lettem a történetnek. Ebben sikerült megőrizni az egészséges arányt. A csatajelenetek is végre értelmesebbek lettek, így élvezhetővé váltak. A fröccsenő vér-fétis végig erős motívum a filmben. Száz változatban mutatnak be szétszakadó szöveteket és fröccsenő, vagy bombaként robbanó véresőt. A rajzos hatás miatt kevésbé sokkoló, de akkor is túltelítődik vele a néző.
A film végi jelenttől kitört belőlem egy iskolai házi színpados déjà vu és némi elégedetlenkedés, de a lényeg átjött. Akarnak harmadik részt.
Akinek az első rész tetszett, ki ne hagyja. A többiek ne féljenek szünetet tartani. Egyben megnézni aránytalanul megterhelő.

Zack Snyder a Rebel Moon első része után visszatér az általa megálmodott sci-fi univerzumba egy epikus történettel. Kizárólag a Netflixen. több»
Szereplők: Anthony Hopkins, Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Cary Elwes, Michiel Huisman