Szerintem nem kéne erőltetni ezt a vonalat. Szavakba sem tudom önteni, hogy mit éreztem a film nézése közben és utána! Megnéztük (bár ne tettük volna), túl vagyunk a nehezén. A szó, amit kerestem: botrányos! (Azt hiszem, enyhén fogalmaztam.) A rendező, operatőr és egyben vágó (Jamie Bailey) filmes karrierje nálam még be sem indult, de már véget is ért. Igaz ez az első film, amit láttam tőle, de ezzel az alkotással úgy érzem, hogy a többire nem is vagyok kíváncsi.
Nem is olyan sokára a nézők, mint én is, megunják, hogy mindenféle unalmas filmet a horror műfajába sorolnak. Persze, most erre van kereslet (a kínálat egyre gyengébb), de nem mindenáron! Még egy darabig ellehet húzni a mézesmadzagot a nézők előtt, hogy horror besorolást kap egy film, de nem sokáig. Ha nem változik a minőség és a tartalom, előbb-utóbb le lehet húzni a rolót. Már unjuk az ilyen gyenge, agyatlan alkotásokat! (Legalábbis én.) Nem fognak tolongani a nézők a mozik előtt, hogy jegyet vegyenek, annak a világnak vége.
(Az ilyen filmeknek köszönhetem, hogy belevágtam egy forgatókönyvírásba. Ha ez a színvonal, [Micimackó, Miki egér és társaik], akkor az enyém zseniális lesz! Van egy nagyon jó barátom, aki író és egyben egyetemi tanár, és mikor beszélgettem vele erről a tervemről, annyit mondott, hogy hihető legyen a történet! [Persze lesz benne egy kis misztikum.] Mindent megteszek érte, hogy az legyen!) A forgatókönyvírónak (Simon Phillips) ez az első munkája (nem találok mást tőle), de szerintem sokaknak az a véleménye, hogy ennyi elég is volt! A film nézése közben felmerült bennem, hogy milyen sokan mondják, hogy nem néznek 1970-es és 1980-as filmeket, mert gáz. Eszembe jutott az 1973-as Ördögűző. Micsoda pazar alakítások és történet, zseniális! (Jó pár álmatlan éjszakát köszönhettem annak a filmnek!) Ha összehasonlítjuk a két filmet, bár a téma eltérő, a tetszési indexe: Miki egér 18%-on, még az Ördögűző 83%-on áll. Ez nem semmi! A mikis filmbéli színészek alakításáról nem szeretnék nyilatkozni, és a szövegkönyvük is vékonyka lehetett. Alig ismerjük meg őket, de egy idő után már nem is akartam. Unalmas! Összecsapott munka az egész! A helyszín (bár próbáltak egy kicsit klausztrofób érzést kelteni a nézőkben, nem sikerült) és a díszletek olcsók, a párbeszédek unalmasak, de egy idő után már nem is figyeltem erre, csak a cselekményre. Időpocsékolás volt. Még a zenei aláfestés sem fogott meg! Ettől függetlenül, a bátrabbaknak jó szórakozást!

25 Egércsapda (2024)
A 21. születésnapján Alex egy játékteremben találja magát. A barátai, hogy meglepjék őt, a játékterem bezárása után belopóznak a játékterembe. Az ünneplés azonban hamar... több»
Szereplők: Callum Sywyk, Mireille Gagné, James Laurin, Simon Phillips, Allegra Nocita