2024.10.10 20:04 kabel Olvasottság: 1162x
1

Posztapokaliptikus Antikrisztus

Azt a mindenit, ez aztán egy brutális sátáni népi horror volt! Rég láttam ilyen velős filmet, mely meglepően keveset mesél, mégis erős szimbolizmussal operál, és nem határolódik el pár kimondottan erőszakos pillanattól, de még így is egy remek lezárást ad történetének.

A sztori szerint a társadalom a némaságot választotta az Ítélet napja után, és elkeseredetten várják a megváltót egy posztkeresztényi világban. Egy torz krisztusi vallás követőit látjuk, akik Azraelt és barátját üldözik, felajánlják őket az erdőben leselkedő démoni pokolfajzatoknak, akik a vér szagát követik vakon.

Posztapokaliptikus Antikrisztus

De ez több, mint még egy posztapokaliptikus zombi film kisközösségekkel, bár főszereplőnk hihetetlen elkeseredetten harcol életéért és élettársáért igazán véres összecsapásokban, melyekben rendesen benne van annyi elszántság és erőszak, amennyi csak lehet. Mindez úgy, hogy egy sort sem szólnak a karakterek, mégis majdnem minden tettük érthető.

Samara Weaving remek színésznő, és látszott rajta, hogy a maximumot akarja kihozni minden jelenetéből. Könnyű vele együtt érezni, és a film nagyon ügyesen csavarja a történetét.

Azonban, a sztori eleje elég lassú, az első 20 percben minimális dolog történik, és a tempó sokszor belassul és a túlélésre fókuszál. A film utolsó harmada üt igazán, itt hihetetlen felgyorsulnak az események, és Azrael valódi arca is előkerül. Ugyanakkor a sztori nem magyaráz meg mindent, hagy pár nyitott kérdést, de nem volt az az érzésem, hogy totál a sötétben hagyott, inkább csak, hogy lehet, hogy nagyobb a világa, mint amit elsőre bemutatott.

Egy érdekes központi témát dolgoz fel egy meglepő szemszögből, már csak emiatt is tudom ajánlani, erre jön rá a remek főszereplő és a véres túlélős jelenetek sorozata. Ha nem kedveled a kicsit lassabb filmeket, nem fog tetszeni, de ha a vallásos-kultikus, erőszakos-túlélős sztorikat bírod, ebben meg fogod találni, amit keresel. Kicsit niche rétegnek szól, tudom, de ilyen filmek is kellenek.

54 Azrael  (2024)

akció | horror

Egy olyan világban, ahol senki sem beszél, egy jámbor nő vadászik egy fiatal nőre, aki megszökött a börtönből. A könyörtelen vezetők által visszafogott Azraelt fel kell... több»

1