2024.09.26 13:53 Juki-onna Olvasottság: 5207x
4

Egy thriller horrorköntösben!

2024-ben nem brillíroztak és nem kényeztettek el minket jobbnál jobb filmekkel a filmkészítők (szerintem), de itt egy kakukktojás, mely kiemelkedik a többi unalmas alkotásból! Én is egy kicsit gyanakodva, ímmel-ámmal, tétova mozdulatokkal ültem le a tv elé, és azon töprengtem, hogy megint egy film, ahol nekem kell megfejteni a forgatókönyvíró gondolatait, amik értelmetlenek és üresek! A film végén viszont fény gyúlt az agyamba! Mi is kell egy jó filmhez? Végy egy jó forgatókönyvet, egy remek rendezőt és pár jó színészt. A végeredmény önmagáért beszél! Nem igazán horrorfilm, inkább thriller, ezért azon nézőknek is ajánlom, akiknek gyenge a gyomruk! (A horror besorolás valószínű, hogy ebben az esetben is csak egy húzó jelző. Nincs véres jelenet, csak állókép.) Bár kellően nyomasztó, néha cidris, de a film közepénél még mindig gyanakodva néztem farkasszemet a tv-vel. (Tény, hogy ezek után nem megyek férjhez egy pszichiáterhez!) Egy hidegvérű gyilkosról rántjuk le a leplet, aki előre megszervezi a gyilkosságot vagy gyilkosságokat, és több ember haláláért felelős.

Csak két helyszínünk van és tíz színészünk. (Ebből gazdálkodunk.) Az egyik helyszín a pszichiátriai intézet, ahol veszélyes embereket tartanak fogva, ágyhoz kötözve, és egy ház, ahol a legtöbb gyilkosságot követik el. A ház csodálatos nappal, de éjjel! (És milyen kép is lenne egy pszichiáter lakásának a falán, mint egy Rorschach tintafoltteszt! Én valószínű, hogy csak két argentin doggal vészelném át az éjszakákat.) Az árnyak, a sötét sarkok, az a sok ajtó, amik csak résnyire vannak nyitva, a hosszú folyosók, kiráz tőlük a hideg! (Még a japán folklór is említést tesz egy szellemről, akik ezek a résnyire nyitott ajtók mögött leselkednek ránk!) Egy vak látnok, egy kannibál és hidegvérű gyilkosok. Igazán ötletes, tele csavarral a történet, és még izgalomból is kijut bőven.

Egy thriller horrorköntösben!

Egyszerű és zseniális! A film elején még tele vagyunk kérdésekkel, de azután, minden kocka a helyére kerül, igaz, marad rés a pajzson. A női szereplők bájos, egyszerű hétköznapi nők (nincs miniszoknya, sem fehérnemű), és egyszerű, de mégis megfejthetetlen, sötét gondolatokkal küzdő férfi szereplők ([nincs fecske vagy bokszeralsó], színészek számomra ismeretlenek), de így mindenki a történetre tud koncentrálni. Ha ennél többet írnék, hol maradna az izgalom? A forgatókönyvíró és egyben a rendező: Damian McCarthy megdönteni látszik azon elméletem, hogy nem lehet jó filmet csinálni, ha egy azon személy az író és a rendező. Most sikerült! Persze várom, hogy talán lesz jobb is! Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit el akar merülni a sötétség bugyraiban! Jó szórakozást!

horror | thriller

Amikor Danit brutálisan meggyilkolják a távoli vidéki házban, amelyet férjével, Teddel felújítanak, mindenki a helyi elmegyógyintézet betegére gyanakszik, ahol Ted orvos. Nem... több»

4