2024.07.27 12:47 Ferald Olvasottság: 321x
0

Late Night with the Devil (2024) – Mindent elhiszel, amit a tv-ben látsz?

Az élő televíziós esemény, amely egy egész nemzetet sokkolt!

1977-ben egy késő esti beszélgetős műsor élő adása borzasztó csavart vett, és a gonoszt minden nézőjének a nappalijába eljuttatta.

Late Night with the Devil (2024) – Mindent elhiszel, amit a tv-ben látsz?

Megnézek én – majdnem – bármit, de igazán élvezni csak azt tudom, amiben látom azt, amit még másban nem.

Na, ezt élveztem, de úgy, hogy a film közepe felé jöttem rá, hogy az elején át akartam állítani az angol feliratot magyarra...

Tökéletesen visszaadta a '70-es évek talk show-inak a hangulatát, lassan, fokozatosan, de okosan építgette az atmoszférát, és a legnagyobb érdekessége, hogy ijesztőnek egyszer sem találtam. Pedig én aztán besz*rinak tartom magam, ha horrorról van szó. Mégis... ráült az emberre, és inkább a pszichéjére és a lelkére ülepedett, mintsem a fóbia reléjére. Inkább feszengtem és izgultam alatta, a legjobb értelemben, mintsem rettegtem. A fanyar, cinikus, visszafogott humora csak hab volt a tortán.

Vitát nem tűrően állította szembe egymással az okkultizmust és a tudományt, az észérveket a szemfényvesztéssel és a hírnevet és az emberséggel.

Egyedüli hibájának a kiszámítható befejezését találtam, konkrétan az utolsó jelenetet, ezért nem kapott egy felessel magasabb pontszámot, de ez a legnagyobb problémája!

A rendezése korrekt munka, tetszett a régies képaránya, a kép szemcsézettsége és a fakóbb színei (ami végig jelen volt, kivéve a végén egy pár perces szegmens erejéig).

A zenéi átlagosak lettek, annyira nem ragadták meg a figyelmemet. Mondjuk lehet azért, mert kellően lekötöttek a látnivalók.

David Dastmalchian kiválóan elboldogult a főszerepével, de mellette Ian Bliss, Laura Gordon és Rhys Auteri sem okozott csalódást, és természetesen Ingrid Torellit sem hagyom ki, aki szabályosan remekelt.

Összességében ilyenkor azért visszaadja a hitet belém a filmipar, hogy igenis lehet eredeti/eredetibb filmet készíteni, ha nagyon akarnak.

Még úgy is, hogy ez egy újabb ékes példája volt az indie réteg zsenialitásának.

Ui.:

A film 3 díjat és 4 jelölést tudhat a magáénak.

horror

1977-ben egy élő televíziós adás szörnyen balul sül el, és a gonosz elszabadul a nemzet nappalijában. több»

0