2025.04.20 12:57 Krisz361 Olvasottság: <100x
0

A magyar Trónok harca, valós történelmi alappal

Szerintem a sorozat gyengéje, hogy túlságosan hasonlítani akar a Trónok harcára (mindenki mindenkit elárul, ma barát, holnap ellenség, sok szexjelenet...). Negatív kritikák ezt szokták felhozni elsőnek, meg persze a konzervatívabb emberek: a leszbikus szexjelenetet az évad elején. :)

Vannak, akik történész szemmel nézik, és abba kötnek bele. Nos, az én szemszögemből negatívumnak tartom a szultáni udvarban zajló "hürremes" (Brankovics Mara) szálat, nekem az már túl szappanoperás volt, amit nem igazán szeretek. Kicsit itt szulejmánosra vették a figurát... Vannak gyengébb részek az évad elején, főleg ezen ok miatt. Utána visszább vesznek, és inkább Hunyadira és a környezetére fókuszálnak. Persze itt is megy tovább az árulás. (Más asszonyának megkívánása :) )

A magyar Trónok harca, valós történelmi alappal

Számomra a fő pozitívumok azok a csatajelenetek. A várnai csata (bár ott jobb lett volna egyben látni, nem apródonként szétvágva visszaemlékezés gyanánt). Illetve persze a nagy finálé, Nándorfehérvár ostroma. Kevés megszakítással, sok puskaporral és aránylag jó látványvilággal. Úgy néztem a részeket, mint egy magyar alkotást. Nem hasonlítottam hollywoodi szinthez. A színészi játékkal sem volt gond.

Egy alakítást még kiemelnék. (Persze a főszerepet játszó Kádár L. Gellért is jól alakít.) Fekete Ernő karaktere mint a háttérben mindig ott mesterkedő Cillei, nekem tényleg nagyon nem volt szimpatikus. De ez lehetett a cél. :)

Összességében nem tökéletes a sorozat. Hiánypótló darabként, a történelmi korszak illusztrálásaként elég jól funkcionál. Valamint nem volt az az érzésem, mint más mostani magyar alkotásoknál, pl. Aranybulla, Most vagy soha!, hogy mi ez az ótvar förmedvény... Merem ajánlani. Ha utólag nézi valaki neten, bele tud pörgetni a neki nem tetsző jeleneteknél.

dráma | életrajzi | történelmi

A sorozat Hunyadi János felemelkedéséről, életéről és a magyar–török háborúkról szól. Ármány és cselszövés közepette. több»

0