2025.04.02 23:22 Ahoj poplacsek Olvasottság: 898x
0

6/10 A legnagyobb lavórt tegyétek a tévé alá!

A feleségemre tekintettel töltöttem le ezt a filmet, amelyről azt sejtettem, hogy valami csajos romantikus izé lesz, az olyanokat annyira szereti. Aztán kiderült, hogy egy újabb hallmarkos jellegű produkcióba botlottam, ezúttal a Netflix jóvoltából. A feleségem a felénél elaludt, én meg jól végignéztem. Jó, hát magamnak köszönhetem, nem panaszkodom.

Na tehát úgy indul – ha adhatok egy tanácsot –, hogy rakjatok egy fene nagy lavórt a tévétek alá, aztán mehet a lejátszás. Ömlik ugyanis végig a bő, szirupos nyál, a cselekmény közepesen megjósolható és kitalálható, viszont nagyszerű hír, hogy a műfajtól szokatlan módon egészen sok poénos poén van benne, ami javítja a más filmekhez szokott, hozzám hasonló nézők túlélési esélyeit. Ezek a poénok valahol a film közepe felé tűnnek fel, a befejező szakaszban már kevésbé, az már egy felkorbácsolt nyáltornádó. És természetesen mindenki bűbájos a filmben, még a "negatívabb" szereplők is (ebben a műfajban nincs olyan, hogy negatív szereplő).

6/10 A legnagyobb lavórt tegyétek a tévé alá!

A cselekményről: van egy Alex nevű lány meg az ő sikeres, de sajnálatosan elhunyt anyucija, aki a végrendeletében mindenből kihagyta Alexet, csak egy kupac DVD-re vett instrukciót és egy régi jegyzetlapot (a lány egykori listáját a vágyott dolgokról) hagyott rá. Majd kaphat egy piros borítékot, ha végigcsinálta a listát. Nincs lista, nincs boríték, azaz nincs kéz, nincs csoki. Nem hiszitek el, mert még biztosan ti is csak negyven listakipipálós filmet láttatok, de mire végigmegy a leány a listán, megváltozik az élete. Nem is akárhogyan, hajjaj. Mint az ilyen filmekben az lenni szokott.

Nekem a pszichológiai beállítottságom eléggé tiltakozott az ellen, hogy anyu a sírból is kontrollálta a DVD-ken keresztül a felnőtt lányát, és tulajdonképpen annak beleegyezése nélkül totál felforgatta az életét így posztumusz is. Ezt azért kevés anya tudja megcsinálni, neki sikerült: anyu, ügyi voltál. Örüljünk neki, hogy szerencsére a filmben pozitívan sikerül ez a kéretlen beleavatkozás. De így visszagondolva még mindig nagyon agresszív húzásnak tartom. Tetszett volna még életében megfelelő szárnyakat adni a gyereknek, amíg még gyerek volt.

A Hallmark romantikus tündérmesék kedvelőinek ajánlom elsősorban a megtekintését. Láttam pár olyat, ez azok átlagához képest kiemelkedő minőségű, az összes fenti lamentálásom ellenére.

67 Álomlista  (2025)

dráma | romantikus | vígjáték

Egy nő újra felfedezi gyermekkori vágyait, és igyekszik megvalósítani régi céljait, ám rájön, hogy az életre szóló álmok követése váratlan és meglepő utazásra készteti. több»

0