A Facebookon egy horrorfilmekkel foglalkozó csoportban akadtam rá nem is oly rég jelen produkciónkra, és az előzetese megtekintése után, én balga, azt gondoltam akkor még, hogy valami egészen elfogadható slasher lesz majd eme alkotás, na de arra, amit végül kaptam tőle, azt egyszerűen csak borzalmasnak nevezném! Lássuk hát, hogy milyen is lett a Bloodline Killer című film!
Miután végigszenvedtem jelen filmünket, átkokat szórtam mind magamra, mind pedig a film előzetesét összehozó személyre. Ugyanis míg a film előzetese egy pillanatra sem ébresztette fel bennem azt a gyanút, hogy a Bloodline Killer című produkció ennyire rossz lesz majd, mint amit végül láttam. Jómagam pedig a teljes játékideje alatt reménykedtem abban, hogy talán nem egy nézhetetlen kategóriába sorolható produkcióba futottam bele, de végül csak úgy lett.
Pedig még a film kezdete bizakodásra adhat okot, hisz egyből két korábbi produkció is eszembe jutott róla. Az egyik, hogy volt egy hangyányi halloweeni hangulata (bizonyára mert a film cselekményének a kezdete akkor játszódik), továbbá a 2016-ban elindított Vérengzés (avagy angol címén Slasher) című sorozat első évadát is eszembe tudta juttatni a kezdeti képsoraival. Ezek mind kiváló indulási alapnak bizonyultak számomra arra, hogy egy jobb fajta slasher műfajú horrorhoz lesz majd szerencsém. Na a gondok akkor kezdődtek, amint a film nyitójelenetének a végére értünk! Merthogy egyből elkezdett meredeken zuhanni a film feszültségforrása, valahogy egészen a film utolsó 10 percéig. Merthogy a Bloodline Killer című alkotás nyomokban tartalmaz igaz némi slasher horror jellemzőket, valójában pedig egy borzasztóan rosszul kivitelezett családi dráma, szörnyű alakításokkal és kínos forgatókönyvvel.
Amikor tudatosult bennem, hogy a film rendezője, Ante Novakovic sokkal inkább arra törekedett, hogy a filmjében azt mutassa be a nézőjének, hogy miként birkózik meg egy család azzal a tragédiával, amit a produkció nyitójelenetében láthattunk, még nem gondoltam semmi rosszra, sőt. Elég érdekesnek találtam ahhoz, hogy az érdeklődésemet még fenn is tudja tartani ezzel. A gondok akkor kezdődtek, amikor egyre több és több diszfunkcionális filmbéli karakter került a történetbe. Ezen filmbéli karakterek őrlődése és egymáshoz való viszonyulásuk, aránylag egész rövid időn belül vált egyre kínosabbá, és mindezt tetézte még az elképzelhetetlenül rosszul megírt forgatókönyv is, amely egyszerre tette a film drámai töltetét teljesen súlytalanná, a horrorfilmes élményét pedig totálisan feszültségmentessé. Ráadásul a film nyomozói szállja, már-már a nagybetűs ZS kategóriát képviselte (mondjuk, a film többi része se lett ennél jóval erősebb).
Ezek után már csak abban tudtam reménykedni, hogy ha már csak egy kis részben is, de ha egy slasher horror elkészítése volt az elképzelésük a készítőknek, akkor legalább a gore jelenetekkel megpróbálnak menteni valamit a filmből. Senki ne reménykedjen ebben, ugyanis bár igaz, hogy nyomokban tartalmaz egy-egy vérszegényebb jelenetet a film, sajnos a befejezésére ezek leginkább a nevetséges tartományba estek nálam. És persze ha már slasher horror, akkor nézzük meg a film ügyeletes gonosztevőjét. Részemről sajnos itt se jár a dicséret, ugyanis se karizmája, se karaktere nincs az illetőnek.
Összegezve a Bloodline Killer című produkció talán a legrosszabb film, amit 2024-ben láttam. Ugyanis nagyon ritkán van olyan érzésem egy film megtekintése után, hogy ezt tényleg kár volt elkészíteni!

31 Bloodline Killer (2024)
horror | krimi | misztikus | thriller
Moira Cole igyekszik újjáépíteni összetört életét, miután családját meggyilkolta után a zavart elméjű unokatestvére. több»
Szereplők: Bruce Dern, Tyrese Gibson, Shawnee Smith, Taryn Manning, Chelsea Vale