![]()
Hiába jó a sztori, hiába, hiába...
Henry Cavill nincs a Vajákban, és ezen az sem segít, ha úgy teszünk, mintha Liam mentő választása nem generálna a rajongókban ellenállást. Tényleg olyan érzése van az embernek, mintha a Vajákot a Temuról rendelték volna? - tettem fel magamnak többször is a kérdést, miközben néztem a negyedik évadot. Talán erre az a válasz, hogy míg az első, második és harmadik évadot szó szerint ledaráltam, addig ennek vagy ötször álltam neki. Ettől függetlenül megnéztem, hiszen magát a sztorit és a könyvet imádom, rajongója vagyok.
![]()
És nem gondolom, hogy temus... csak más. És ezt egy Cavill után nehéz megemészteni vagy elfogadni.
Ám talán jobb lett volna, ha a Netflix átgondolja azt, hogy vajon érdemes-e mindenbe belenyúlni, átvariálni, és ezáltal jó sztorikat elporlasztani az igénytelenség oltárán.
Azonban a streamingszolgáltató szabad utat adott annak, hogy Lauren Schmidt Hissrich showrunner és írótársai olyan tiszteletlenséggel nyúljanak bele a történetbe, ahogyan csak akarnak. És pont ez miatt lett a Vaják negyedik évada egy csalódás. Nyílt titok volt, hogy Cavill nem szeszélyből, hanem jogosan fordított hátat a produkciónak. Ő maga is rajongója a sorozatnak, és úgy érezte, hogy a történet az eredetiségét lassan elveszíti a történetbe nem beleillő változtatások miatt.
Összességében, ha megerőszakolom magam, és valamelyest el tudok tekinteni attól, hogy:
- elvi ütközés miatt Cavill leadta a neki kifejezetten jól álló szerepet (jogosan!),
- a Netflix megint elrontott egy jó fantasysorozatot,
...nos... akkor talán egy 3,5 * azért jogosan jár a negyedik évadnak is.
Liam Hensworth nem tehet róla, hogy nem Cavill. Nem tudott kilépni elődje árnyékából, de önmaga legjavát adta - ez tagadhatatlan… és azt pedig igenis jól csinálta!
Viszont tök mindegy, hogy mit gondolok, mit érzek. Ne hallgass rám! Csak nézd meg, és majd eldöntöd magad. Hiszen ízlések és pofonok, ahogy szokták mondani. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!
NA Vaják - 4. évad (2025)
Vilgefotz, a gonosz varázsló Yennefer nyomában jár, miközben igyekszik bujkálni. Geralt elsődleges küldetése Ciri megmentése, azonban a mágus is szerepel azok között, akiket... több»
Szereplők: Laurence Fishburne, Liam Hemsworth, Sharlto Copley, James Purefoy, Freya Allan