![]()
Hangulatos film, mely az anyaság és a gyerekvállalás feszültségét tolja elénk, egy enyhén hánytató, enyhén szürreális, de magával ragadó formában. Szerintem a tavalyi Amy Adams-mozi egy kicsivel érdekesebben állt hozzá ehhez a témához, és nem volt annyira repetitív, mint ez, de itt is a főhősnő játéka emeli meg a minőséget, nem a sztori. A film jelentős része nem igazán megy előre, csak vergődik, ami, értem én, fontos hangulatépítő elem, de azért valami kis cselekményt szeretnék néha látni a filmekben, amiket nézek. A nyomasztó hangulat így is létrejön és a film karakterei érdekesen eltértek a tipikus figuráktól.
Rose Bryne ügyes színésznő, a filmben rengeteg teret kap kibontakozni és remekül hozza a szerepét. Szegény karaktere minden pillanatában érezzük a nyomorúságát és elkeseredettségét. Világa szétesik, amikor egyre nagyobb lyuk keletkezik a lakásában, aztán valahogy az egész átterjed a munkájára, gyerekére és mindennapjaira is. A filmben konkrétan megfő, annyi pánikrohamon esik át. Conan O'Brien nem igazán adott semmit a filmhez, és a film széteső struktúrája is kicsit zavart, főleg a történet második felében, ahol egyre altatóbbá vált a cselekmény.
![]()
Értem én, hogy A24, meg művészfilmeskedés, de tessék kicsit összeszedni a gondolatokat és a metaforákat, és elvarrni legalább pár szálat, például az elveszett anyuka és gyereke motívumot vagy a többanyás terápiarészt. Ezekben még annyi érdekesség megjelenhetett volna, hogy ne csak végtelen vergődésnek hasson a produkció. Igen, a gyerek nyűg, értem.
74 Ha tudnék, beléd rúgnék (2025)
Miközben élete szó szerint összeomlik körülötte, Linda megpróbál megbirkózni gyermeke rejtélyes betegségével, távollévő férjével, egy eltűnt személlyel és a... több»
Szereplők: Rose Byrne, Christian Slater, Conan O'Brien, Danielle Macdonald, Josh Pais