![]()
A jóságot pénzben mérik ebben a természetfeletti, minimalista koreai sorozatban, de kiderül, hogy ennél sokkal jelentősebb dolgok is vannak. Kang Sang Woong "örököl" egy olyan képességet, amivel hihetetlen erőre tesz szert, de van egy bökkenő: ehhez rendkívül sok pénz kell, és a pénz ebben az esetben fogyóeszköz a szó szoros értelmében – ezt mindig látványosan szóródó érmék kísérik bugyuta módon. Hősünk még az elején komolyabb helyzetekben sokat hezitál, ellenben más dolgokra nagyon szórja a pénzét, ezután meghatározó karakterfejlődésnek lehetünk tanúi. Ráadásul egy érdekes kis csapattal lép szövetségre, akikkel egy családi belviszály teljes közepében találják magukat végül.
Nem maradhat el a szinte összes létező hasonló szuperhősös sztoriból ismert hidas, teli buszos-emberes, utca közepén síró gyerekes klisé. A csavarok és a monológok többségében jók, kiemelném az utolsó rész csavarját, ami ismerős lehet az egyik Marvel-filmből, viszont én ott nem igazán mentem volna tovább. A finálé már kicsit túltolt és erőltetett lett. Általában minden szuperhősfilm végén van egy drámai helyzet, amit egy személy vagy csoport idéz elő, itt már ezt akárhogyan is nézzük, feleslegesnek éreztem.
![]()
Hasonlít a cselekmény a Movingra, de ezt a sorozatot közel sem tudom hozzá mérni, és sajnos ez nem egy spin-off volt, pedig könnyen beilleszthető lenne a koncepcióba, bár az Egy, kém, há'! még mindig 5 csillag maradt számomra, de ide, úgy tűnik, nem volt elég az összes dekoratív színésznő a Koreai Köztársaságból, hogy felvegye vele a versenyt. Középszerűnek találtam az effektek miatt, a klisék miatt, és végül, de nem utolsó sorban a végtelennek tűnő antagonisták miatt, akiknek végtelen számú muníciójuk van, azonban a jól pörgő cselekmény és a csavarok hoztak 4 csillagot: 7/10
64 A pénz hatalom (2025)
Egy Kang Sang Woong nevű szuperhős, aki a hétköznapi emberek mindennapjait védi. Ő a szuperképességek legújabb örököse, és annál erősebb lesz, minél több pénze van. több»