2026.01.13 10:02 Majorkas Olvasottság: <100x
4

Az idő és a pénz hatalma

A jóságot pénzben mérik ebben a természetfeletti, minimalista koreai sorozatban, de kiderül, hogy ennél sokkal jelentősebb dolgok is vannak. Kang Sang Woong "örököl" egy olyan képességet, amivel hihetetlen erőre tesz szert, de van egy bökkenő: ehhez rendkívül sok pénz kell, és a pénz ebben az esetben fogyóeszköz a szó szoros értelmében – ezt mindig látványosan szóródó érmék kísérik bugyuta módon. Hősünk még az elején komolyabb helyzetekben sokat hezitál, ellenben más dolgokra nagyon szórja a pénzét, ezután meghatározó karakterfejlődésnek lehetünk tanúi. Ráadásul egy érdekes kis csapattal lép szövetségre, akikkel egy családi belviszály teljes közepében találják magukat végül.

Nem maradhat el a szinte összes létező hasonló szuperhősös sztoriból ismert hidas, teli buszos-emberes, utca közepén síró gyerekes klisé. A csavarok és a monológok többségében jók, kiemelném az utolsó rész csavarját, ami ismerős lehet az egyik Marvel-filmből, viszont én ott nem igazán mentem volna tovább. A finálé már kicsit túltolt és erőltetett lett. Általában minden szuperhősfilm végén van egy drámai helyzet, amit egy személy vagy csoport idéz elő, itt már ezt akárhogyan is nézzük, feleslegesnek éreztem.

Az idő és a pénz hatalma

Hasonlít a cselekmény a Movingra, de ezt a sorozatot közel sem tudom hozzá mérni, és sajnos ez nem egy spin-off volt, pedig könnyen beilleszthető lenne a koncepcióba, bár az Egy, kém, há'! még mindig 5 csillag maradt számomra, de ide, úgy tűnik, nem volt elég az összes dekoratív színésznő a Koreai Köztársaságból, hogy felvegye vele a versenyt. Középszerűnek találtam az effektek miatt, a klisék miatt, és végül, de nem utolsó sorban a végtelennek tűnő antagonisták miatt, akiknek végtelen számú muníciójuk van, azonban a jól pörgő cselekmény és a csavarok hoztak 4 csillagot: 7/10

akció | fantasy | kaland

Egy Kang Sang Woong nevű szuperhős, aki a hétköznapi emberek mindennapjait védi. Ő a szuperképességek legújabb örököse, és annál erősebb lesz, minél több pénze van. több»

4