2026.03.01 18:19 Kóborló Olvasottság: <100x
0

Se nem vicces, se nem igazán véres

Még valamikor a tavalyi év vége felé láthattam jelen filmünk előzetesét, bár már akkor sem igazán tűnt egy olyan produkciónak, amely helyet követelne a legjobb horror-vígjátékok palettáján. Mind a rendező személye, mind pedig a filmbéli színészek miatt mindenképp szerettem volna egy esélyt adni a Prérifarkasok című alkotásnak. Sajnos megbántam! Na, de lássuk, hogy mi is mehetett félre jelen filmünk esetében!

Tulajdonképpen szerintem minden! Kezdjük maga a történet alapjaival (mert azt még úgy-ahogy el lehetett fogadni). Amerikában már egy jó ideje valós veszélyforrásnak számítanak a Prérifarkasok, ugyanis egyre többet merészkednek be az emberlakta területekre ételmaradékokért, így szinte elkerülhetetlen, hogy néha emberekkel is találkozzanak, és nagy ritkán előfordul emiatt, hogy emberre is támadnak (bár szinte mindig csak védekezés gyanánt). Nos, jelen filmünk története ezt a valós alapot adaptálja mozgóképre (persze a filmvégi csavar nem maradhat el ebből sem), de olyan pocsékul és végtelenül eltúlozva, hogy az már szinte nálam az értékelhetetlen kategóriába süllyedt.

Se nem vicces, se nem igazán véres

Na, de ha csak ez lenne a gond jelen filmünkkel, akkor talán még valahogy be tudná magát szuszakolni a nehezen, de olykor még talán szórakoztatónak tűnő trash műfajába. A gond csak az, hogy a készítők egyáltalán nem a trash kategóriájába szánták a filmet, hanem inkább egy horrorkomédiának. Tulajdonképpen az egyik legnagyobb hibája a filmnek, hogy a forgatókönyvíró-páros (Tad Daggerhart és Nick Simon) elképesztően ostoba párbeszédeket írtak a filmbéli szereplőknek, és persze telipakolták az egész történetet olyan helyzetekkel, amik sokkal inkább tűnhettek kínosnak, mint humorosnak. Sajnos ezen dolgokon a film rendezője (Colin Minihan) sem igazán tudott segíteni, pedig hát eme rendező már készített egy-két jobb horrorfilmet eddigi pályája során (Idegen látogatók vagy a What Keeps You Alive című filmek).

De ne menjünk szó nélkül el a technikai megvalósítás mellett sem. A CGI Prérifarkasok még néha egész elfogadhatóak voltak, egészen addig, amíg mozgásba nem lendülnek; na, ott már bajos volt a technikai megoldás. Sajnos a filmbéli támadások sem igazán sikeredtek túlontúl eredetinek, ráadásképp pedig a brutalitás is csak hálni járt eme jelenetekbe. Ha nagyon keresnem kéne valami pozitívumot a filmben látható technikai megvalósítások tárházában, akkor azt valószínűleg csak a karaktereket bemutató animációs állóképekben lelném meg.

A filmbéli színészek nevei láttán sem gondolná a néző annyira rossznak jelen filmünket, ugyanis a Justin Long és a Kate Bosworth párosa nem cseng rosszul egy produkcióban, csak hát, mint említettem, itt nem a színészi alakítások voltak gyengék, hanem sokkal inkább maga a pocsék forgatókönyv rontotta el a színészi teljesítményeket.

Összegezve a filmet, én nagyon erőltettetnek és túltoltnak éreztem a humorát, a horrorvonala pedig túlzottan laposra és feszültségmentesre sikeredett, így nálam mindössze egy csillagot tudott elérni jelen filmünk!

dráma | horror | thriller | vígjáték

A Hollywood Hills-i otthonukban rekedt család a túlélésért küzd, amikor egy tomboló futótűz és egy vad prérifarkasfalka közé kerül. több»

0