2026.08.18 20:32 Majorkas Olvasottság: <100x
1

Szegény ember időutazós Jurassic Worldje

Mintha egyre több dínós film jelenne meg az első Jurassic World film felbukkanása óta, de teljes joggal tesszük fel magunknak a kérdést, hogy mekkora a létjogosultsága ezeknek a franchise utolsó, nem éppen dicsőséges része után. Még az a szerencse, hogy nincs köze hozzá!

Hirdetés

Anne Hathaway egyre több filmben tűnik fel mostanság, ha nem tévedek, idén ez a harmadik, amiben látom, és jön ősszel még egy, aminek én csak örülök, mert imádom, de nem minden filmben tudom elképzelni őt, mert valahol csak húzónév, mint például itt is. Szerintem ezt majd egyszer szívesen letagadná, hogy valaha szerepelt benne.

Szegény ember időutazós Jurassic Worldje

Az előzményeknél is inkább mókás, mintsem komolyan vehető elemek tűnnek fel: random dínóürülék a kertben, irritáló szomszéd és könyvtáros néni, aki ismeri a 200 millió éves növényeket, stb.

Az első interakciók a háziállatokkal kapcsolatban merülnek ki, majd látjuk nem sokkal később a menekülő, sikító embereket az utcán. A kislány családi beszélgetés közepette úgy beszél az egészről, mint ez egy tök átlagos esemény lenne, és megfejti a nagy titkot, hogy mitől van ez, de a főhős anyuka erre rátesz, mert az egyik pillanatban még lövöldözik olyan (ős)lényre, amit még korábban sosem látott, majd fél perc múlva ordítva menekül abba a házba, amiből kizárta magát, és "jaj, most mi lesz".

A feszültség nem tud mindig átjönni, de tartalmazza a horrorelemeket, melyek akár működ(het)nek is. Klisék sem maradhattak ki a gyerekekkel és a kutyával kapcsolatban, de eddig még könnyedén emésztettem a látottakat, ami ezután jön, azt már inkább szeretném nagyon gyorsan elfeledni. Darwin-díj-jelölt családunk nem reagál a közeledő T.rexre, és ez csak egy volt a sok közül, ami kínos, de a java ezután jön, nem a legjobb értelemben.

A családi dráma sem működik ebben a katyvaszban, pedig maxon pöröghetne, lenne rá alap. Még a retro '80-as évek eleji hangulat és a kameramunka jó összképet produkált, de ebbe én többet képzeltem el valamiért. Ezért egyedül csak a látvány, ami igazán értékelhető, mert az őslények jól ki voltak dolgozva, elég széles palettát felvonultattak belőlük, bár túl sok volt a szőrös és tollas dinoszaurusz.

Adott egy egyedinek mondható alapötlet két húzónévvel, és ilyen megvalósításra futja? A legvégére mintha összeszedné magát a sztori egy nem akármilyen csavarral, amivel azt gondolták, hogy varázsütésre kompenzálni fogják vele a sok baromságot. Nálam nem sikerült. Megvan az a sorozat, amiben az emberek a dínókkal élnek közösen egy országban, beszélgetnek, dolgoznak, együtt vesznek részt a társadalomban? Na, még az is sokkal értelmesebb volt ennél. Nem tudok meglepődni azon, hogy nem csak a rekordok közelében sincs, de még annyira megérősnek sem látszik. Az Oak Street vége tipikusan az a film, ami streamingen elmegy ínséges időben, de a jegy árát nem éri, még az ingyenjegyet sem. 4/10

akció | kaland | misztikus

Egy rejtélyes kozmikus esemény kiragadja az Oak Streetet a kertvárosi környezetéből, és ismeretlen helyre sodorja. Egy család hamar rájön, hogy a túlélésük azon múlik,... több»

1