2022.02.16 16:24 Kóborló Olvasottság: 140x
2

Raktárszörny

A napokban futottam bele eme alkotásba, és ha azt azért nem is írhatom, hogy bárcsak ne fedeztem volna fel eme filmet (mert hát azért annyira nem volt szörnyű), de ajánlani semmiképp sem tudnám.

Tulajdonképpen elsősorban a rendező személye miatt kezdtem bele eme filmbe, hisz a rendezője az a Johannes Roberts volt, akit jómagam elsősorban a 2017-es 47 méter mélyen című alkotásával ismertem meg, és be kell hogy valljam, hogy azzal a filmjével én kimondottan elégedett voltam. Így, böngészve a korábbi rendezései közt, olvastam erről a filmről, és elsősorban a helyszín választása fogott meg. Kerülve a film megtekintése előtt mindenféle véleményt és kritikákat, ha nem is komoly bizakodással, de azt gondoltam, hogy egy szórakoztató és talán feszültségben bővelkedő filmhez lesz szerencsém. Nos, sajnos egyáltalán nem így lett.

Raktárszörny

Mint említettem, megfogott a film helyszín választása, hisz roppant sok lehetőséget és potenciát éreztem ebben. Főleg, még ha hozzávesszük a film tartalmát is, egyértelműen egyből arra asszociáltam, hogy kimondottan erős lesz ama történeti szál, hogy az adott szereplők be lesznek zárva egy olyan helyre, ahol kimondottan nehezen lehet kijutni. Mondjuk ismerve a rendező későbbi munkásságát, okkal gondolhattam volna azt, hogy ennek a történetszálnak igencsak erősnek kell majd lennie, és bőven adagolja majd a megfelelő feszültségforrást, de sajnos nem így lett. Tulajdonképpen egy kimondottan feszültségmentes horrorfilm született meg, aminek ráadásul igencsak hosszúra sikeredett a felvezetése, hisz valahol már a játékidő kétharmada felé járhatunk a filmben, amikor végre egy kissé felpörögnek benne az események. További gondjaim is voltak a filmmel, ilyen volt például a lényünk megjelenítése. Értem én hogy valószínűleg itt sem dúskáltak a készítők a költségvetésben, ráadásul a film rendezője kimondottan sok esetben kerülte a CGI-technika alkalmazását, de a végeredmény finoman szólva is megkérdőjelezhető. Bár mivel legalább a lény kivitelezését ötletesnek mondanám, így azt nem is bántanám annyira (gondolom, hogy megfelelő kivitelezési tudás hiányában ez még bőven elfogadható, főleg kis költségvetésből), de hogy az adott elhalálozásoknál mennyire kilóg az a bizonyos CGI-lóláb, az már azért sokkal bosszantóbb volt számomra. A film végén látható csavar engem relatíve inkább megmosolyogtatott, mint megdöbbentett.

Amivel talán javíthattak volna egy kicsit a film megítélésénél nálam, az a karakterek voltak, illetve az őket alakító színészi gárda. Sajnos e téren sem lett kiemelkedő, de még közepesnek is csupán nagyon nagy jóindulattal mondanám. Mondjuk azt azért meg kell említenem, hogy itt is azért sikerült egy kisebb fajta csavart beleírniuk a forgatókönyvíróknak, de finoman szólva e téren sem aknázták ki a benne rejlő lehetőségeket.

Nehéz lenne megmondani azt, hogy kinek lehetne igazán ajánlani ezt a filmet, hisz sajnos elsősorban a negatívumaival tűnik ki igazán a hasonszőrű filmes felhozatalból.

41 Storage 24  (2012)

akció | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Londont lezárják, miután egy katonai teherszállítógép lezuhan a városban. A teherszállítógép nem akármilyen szállítmányt hordozott,ezt hamarosan meg is tudják a helyi... több»

2