2019.09.02 10:47 Kóborló Olvasottság: 101x
0

Mindenki boldog?

Sok jót hallottam már a Stitches - Bohóc a pokolból című, angol–ír horrorkomédiáról, de egészen eddig még nem volt szerencsém ehhez a filmhez. Most, hogy pótoltam ez irányú elmaradásomat, én sem tudok elmarasztalón írni róla, mert amiért készült, azt maximálisan tudta hozni, ez pedig a szórakoztatás volt. Bárki, aki már látott legalább egy horrorkomédiát, ami az angoloktól érkezett, az máris be tudja úgy nagyjából lőni a film humorfaktorát. Ha ezt egyetlen szóval kéne leírnom, akkor a beteg szót használnám, és a szó jó értelmében, hisz a Bohóc a pokolból tényleg képes a nézőjét jó párszor megnevettetni, és mindezek mellett képes még azért a horror zsáneren belül is nyomot hagyni.

Számomra már azzal, hogy a központi szereplője egy bohóc, máris eleget tesz a horror kritériumainak (nagyon nem szeretem a bohócokat), és hát Stitches figurájára sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem tud félelmetes lenni a megjelenésével, viszont a cselekedeteivel és főleg azok kivitelezésében bőven található humor, méghozzá beteg humor. Ezt elsősorban a Stitches-t alakító Ross Noble-nak köszönhetjük, hisz a színészkedés mellett egy sikeres humoristának is mondhatja magát a való életben, és ez minden egyes jelenetén érződik is. Úgy is mondhatnám, hogy a film sava-borsát az ő alakítása adja meg, és sajnos az egyedüli kis hibája is pont ez lenne. Mivel a történet szerint valahol a játékideje felénél lesz igazán nagy szerepe Stitches-nek, addig valahogy túl kell élnünk a látottakat. Mert sajnos a további szereplők annyira nem lettek jól megírva, mint a bohóc, humorforrást is sokkal kevésbé szolgáltatnak, egyszerűen a készítők csupán bemutatják őket, illetve az egymással való kapcsolataikat. Szerencsére viszont azt nagyon is tudtam e téren értékelni, hogy legalább törekedtek arra, hogy különböző karakterekkel töltsék fel a színészgárdát, ezáltal annyira nem lettek sablonosak a karakterek.

Mindenki boldog?

Viszont azt mindenképp meg kell említeni, hogy a film véres, és egyáltalán nem finomkodik bemutatni egy-két komolyabb gore jelenetet is. Szerencsére Stitches karaktere kellő mértékben tudja oldani ezeket, ráadásul technikailag is jól voltak bemutatva. Kimondottan ajánlom a filmet a horrorkomédiák szerelmeseinek, hisz mind humor, mind horror formájában meg fogják kapni a megfelelő mennyiséget, még akkor is, ha a története kissé szokatlan.

horror | vígjáték

A Bohóc a pokolból című horror-vígjátékban egy életunt bohóc gyermekzsúron vállal fellépést. Ez nem éppen Grindle napja, hiszen a műsor borzalmasra sikerül és a gyerekek is... több»

0