57% 21 szavazat
Csillag a máglyán

Csillag a máglyán

Csillag a máglyán
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

1530. Kálvin János és Szervét Mihály diáktársak Párizsban. Az egyetemista ifjúság Kálvin álnéven írt "Institution" című művével a reformáció győzelmét ünnepli. Mikor az inkvizíció megtalálja barátjánál az álnéven rejtőzködő Kálvint, a vérkeringést kutató fiatal Szervét magát mondja a vallásújítónak, csak hogy Kálvint mentse. Húsz év múlva Szervét kerül az inkvizíció elé Kálvinhoz írt levelei miatt, amelyekben elveti a Szentháromságot és tudományosságon alapuló istenhitet hirdet. Genfben, Kálvinnál keres menedéket, aki vitájukban eszméi visszavonására akarja rávenni. Aztán hogy megszilárdítsa a reformáció új hatalmát, könyveivel együtt a máglyára küldi.

Forgatókönyvíró: Ádám Ottó
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1979.03.08.
 
2015.08.05 Toncsi

legújabb vélemény

A kor filmgyártásának összes hibáját, és erényét magán viseli. Alapjáraton gagyi. Dehát a népnek készült, hogy okuljon, ami ugye nem mindig vágott egybe a szellemiek felvirágoztatására tett erőfeszítésekkel. Azt inkább a színészek játékában lehet utolérni...

0
 
2014.10.09 csenge

Sok vita folyt arról, hogy vajon jó ötlet-e így felhasználni történelmi személyeket, egy meggyőződés, vagy világszemlélet kinyilatkoztatásának céljából. Amúgy egy zseniális cím, történet, munka..és színészi alakítások.

0
 

Szerepelt még Sztankay, István, Schütz Ila, Sinkovits Imre, Őze Lajos, Némethy, Ferenc.Szerző: seamandarin

#1