Egy hajléktalan és lecsúszott hegedűművész beáll egy zenekarba, csakhogy a szerelemmel csakhamar problémái adódnak.
(Csillag Lajos)
A Street Girl (1929) a MAFAB közösségének véleménye alapján megható történetével és fenomenális hangulatával olyan klasszikus musical, amely azoknak is tetszhet, akik nem kifejezetten kedvelik a régi filmeket. A filmet a MAFAB.hu-n 2 értékelés alapján kiemelkedő fogadtatás övezi, tetszésindexe jelenleg 100%. A nézők különösen az alakításokat, a jazzzel átszőtt atmoszférát, valamint a történet megható és izgalmas oldalát emelik ki, és a filmet ma is örök értékűnek érzik. A Wesley Ruggles rendezte romantikus drámában Betty Compson és Joseph Cawthorn mellett Ned Sparks és Jack Oakie is fontos szerepet kap. A cselekmény egy hajléktalan, lecsúszott hegedűművészt követ, aki zenekarhoz csatlakozik, ám a szerelem hamar bonyodalmakat hoz az életébe.
Hirdetés
IMDB értékelés:
6.3/10
Rendező: Wesley Ruggles
Író: Jane Murfin, W. Carey Wonderly
Író: Jane Murfin, W. Carey Wonderly
Szereplők: Betty Compson, Joseph Cawthorn, Ned Sparks, Jack Oakie, John Harron, Guy Buccola, Ivan Lebedeff, Doris Eaton
Premier: 1929.07.30.

A képen: Jack Oakie
Jack Oakie
Betty Compson
Na, ez az a film, amit egyszer az életben látni kell legalább. A történet nem nagy szám, de az alakítások és a hangulat az valami fenomenális. Szerintem ez még azoknak is tetszeni fog, akik nem kifejezetten kedvelik a régi filmeket.