Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
73
Filmadatlap
 
29
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
Videók

 
citizenfour99   2016. 03. 17.

legújabb vélemény

Háát. Eléggé szabad értelmezésben lett feldolgozva Allan Poe novellája ebben a 34-es változatban. Számomra így 2016-ban kissé unalmasnak bizonyult, bármennyire is próbálltam eltekinteni a sok alkotástól, amit az évek sora alatt néztem. Nekem valahogy nem megy soha mikor klasszikus filmet nézek. Lugosi Béla magyar akcentusa valami zseniális, mikor angolul beszél. :D Egyébként a filmben Visegrádba utaznak meg Budapest is szóba kerül, szóval Lugosi többször megis szólal magyarul az eredeti angol verzióban is ami külön pozitívum. Nem volt ez rosz film, mai szemmel sajnos már eléggé unalmasan hat, de mindenképp élmény néha ezeket a régebbi filmeket megnézni, tudni, hogy bizony kellettek ezek az alappilérek a mai alkotásokhoz. Jó film volt. Ajánlom.

A film összbevétele 236 000 dollár volt (imdb.com).

 

A 4. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1934-ben.

(dulkap)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.