68% 36 szavazat
Tüske a köröm alatt

Tüske a köröm alatt

Tüske a köröm alatt
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
9
Szereplők (9)
2
Képek (2)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A szakma intrikái, rágalmai elől Hódosi András festőművész kiköltözik egy hortobágyi tanyára. Itt is konfliktushelyzetbe kerül, mert nem tűri szó nélkül, hogy a környék gazdasági és politikai elitje vadászattal és (adócsaló) libatenyésztéssel pusztítsa a természetvédelmi területet. A vezető funkcionárius lánya beleszeret Hódosiba. Apja, hogy korrumpálja, tudta nélkül a libatenyésztési buli részesévé teszi Hódosit is...

Rendező: Sára Sándor
Forgatókönyvíró: Csoóri Sándor
Ország: Magyarország
Premier: 1986.11.30. | Filmio (2022.04.07.)

Hol nézheted

Cserhalmi György
Szegedi Erika
 
2020.05.07 Dorkateo

legújabb vélemény

Történelemóra 1986-ból

Ha meg akarnám mutatni a gyerekeimnek, milyen volt a a 80-as évek Magyarországa, ez a film tökéletes lenne. Érezni a tehetlenséget, a félelmet, a bátorság esendőségét. A légkört. Sára Sándor ehhez nagyon ért. Cserhalmi jól játszik, Ráczkevei Anna kiválóan. És a többiek is nagyszerűek. Emlékszem, amikor úgy 88 körül megnéztük a moziban a barátnőmmel. Kurtág komor zenéjét egy amerikai horror film is megirigyelhetné, engem akkor a székbe szegezett. Ha valaki hasonlóságot vélne felfedezni a mai korral..... hát az magára vessen. Nagyjából kábé semmi sem változott: vannak egyenlőbbek, ügyesek, megalkuvók, félreállók és belebetegedők. Pénz ott van ahova csinálják, az álmok pedig széttörnek. Szomorú, mégis jó megnézni.

0
 
2017.03.11 Face

Nem is igazán tudom hova tenni ezt a filmet tartalmilag. Valahogy úgy állok hozzá a legtöbbször, hogy a rendszerváltás előtti filmek biztos rendszerkritikusok is egyben. Ez mintha talán nem lenne annyira. Ettől persze nem lesz rosszabb. Csak olyan felejthető.

0
 
2015.02.09 Firencz

Cserhalmi nagyon jól alakít. Nagyon frusztráló a tartalmi mondandója, ahogy megjeleníti a menekülést a morálisan züllött társadalomból.

0
 
2017.01.02 avatar123

Tipikus, unalmas magyar film. Tömegével gyártották ezeket a valójában súlytan kontár munkákat. Aki teheti, ugorja át a magyar filmgyártásnak ezt a korszakát!

0