Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
61

Az univerzum története

(Voyage of Time)
 
Berto49  2017. 10. 03.

54 percig bírtam! Cate Blanchett az egyik kedves színésznőm, de ebben a filmben csak a pátosztól tocsogó hangját „élvezhettem” narrátorként. „Vala a SÖTÉTSÉG” így kezdődött a film, már azt hittem csak hang és angol felirat lesz, de aztán jöttek az időnként – sajnos ritkán – a csodálatos képek. Azonban a képsorok többsége számomra értelmezhetetlennek bizonyult. A narrátor szöveg semmilyen segítséget nem nyújtott, ezért döntöttem a kikapcsolás és a törlés mellett.

 
JollyDzsé  2017. 04. 02.

Malick kicsit több kompromisszumot kötött, mint szokott, és furcsa mód épp egy dokumentumfilmmel teszi ezt... úgy értem, hogy ez a film nagyon keresi a néző kegyeit, de viszont ezt jól csinálja. Nem mondom, hogy nem láttunk már ilyet, de a maga műfajában tökéletesen élvezhető darab született.

 
migoras  2017. 04. 01.

Nekem alapból bejönnek az ilyen stílusú dokumentumfilmek, Malick pedig Az őrület határán óta megkerülhetetlen nálam, így teljesen egyértelmű volt, hogy ezt a filmet nekem látnom kell. Szerencsére nem kellett csalódnom: lélegzetelállító.

 
Wild-W  2017. 04. 03.

Nagyon egyedi film, azt meg kell hagyni. Már amikor megláttam pár hónapja, hogy Terrence Malick doksija jön a magyar mozikba, már dörzsöltem a tenyerem, bár némileg többre számítottam, de végsősoron elégedett voltam azzal, amit a mozijegy áráért kaptam.

Movieaddicts: Az univerzum története
A rajban úszó halak, vagy a tengerbe leszakadó láva képe tényleg belemarja magát az ember retinájába. Még arra is alkalmas, hogy eszünkbe jusson a természet nagysága, ereje és saját magunk halandósága. Ezen (és sok más) képsorok miatt fáj a szívem. Talán egyszer lesz alkalmam megnézni hang (és felirat) nélkül. Akkor majd a fejemben is szóhoz jutnak a gondolatok. 5/10
VOX.hu - Az univerzum története
Terrence Malick az életműve korai szakaszában készített, zseniális narratív művek után lassan teljesen eltolódott a keményvonalas líraiságba. 80/100
Revizor: ÍGY CSAK TERRENCE MALICK TUDJA SZERETNI A TEREMTŐT
Amőbák, dinoszauruszok és az ősember, bottal a kezében! Fajunk és világunk történetét végre nem egy sótlan földrajztanár vagy egy kappanhangú pap mondja végig, hanem a kortárs művészmozi legnevesebb remetéje, maga Terrence Malick. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA.
 

A film egyik jelenetét, amikor az ausztrál őslakók a a sivatagban vadásznak, Terrence Malik még az 1970-es években rögzítette kamerára.

(BéBé)
 

A film fő tudományos tanácsadója Dr. Andrew Knoll, a Harvard Egyetem professzora, a NASA konzultánsa volt.

(BéBé)
 

Terrence Malik a film előkészítéseként elolvasta az elmúlt 40 év vezető tudósainak témába vágó műveit, valamint interjúkat is készített velük.

(BéBé)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.