Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
30
Képek
1
Videók
 
Berto49   2017. 10. 03.

54 percig bírtam! Cate Blanchett az egyik kedves színésznőm, de ebben a filmben csak a pátosztól tocsogó hangját „élvezhettem” narrátorként. „Vala a SÖTÉTSÉG” így kezdődött a film, már azt hittem csak hang és angol felirat lesz, de aztán jöttek az időnként – sajnos ritkán – a csodálatos képek. Azonban a képsorok többsége számomra értelmezhetetlennek bizonyult. A narrátor szöveg semmilyen segítséget nem nyújtott, ezért döntöttem a kikapcsolás és a törlés mellett.

 
Wild-W   2017. 04. 03.

Nagyon egyedi film, azt meg kell hagyni. Már amikor megláttam pár hónapja, hogy Terrence Malick doksija jön a magyar mozikba, már dörzsöltem a tenyerem, bár némileg többre számítottam, de végsősoron elégedett voltam azzal, amit a mozijegy áráért kaptam.


 
JollyDzsé   2017. 04. 02.

Malick kicsit több kompromisszumot kötött, mint szokott, és furcsa mód épp egy dokumentumfilmmel teszi ezt... úgy értem, hogy ez a film nagyon keresi a néző kegyeit, de viszont ezt jól csinálja. Nem mondom, hogy nem láttunk már ilyet, de a maga műfajában tökéletesen élvezhető darab született.

 
migoras   2017. 04. 01.

Nekem alapból bejönnek az ilyen stílusú dokumentumfilmek, Malick pedig Az őrület határán óta megkerülhetetlen nálam, így teljesen egyértelmű volt, hogy ezt a filmet nekem látnom kell. Szerencsére nem kellett csalódnom: lélegzetelállító.

 
A rajban úszó halak, vagy a tengerbe leszakadó láva képe tényleg belemarja magát az ember retinájába. Még arra is alkalmas, hogy eszünkbe jusson a természet nagysága, ereje és saját magunk halandósága. Ezen (és sok más) képsorok miatt fáj a szívem. Talán egyszer lesz alkalmam megnézni hang (és felirat) nélkül. Akkor majd a fejemben is szóhoz jutnak a gondolatok. 5/10 több»
 
Terrence Malick az életműve korai szakaszában készített, zseniális narratív művek után lassan teljesen eltolódott a keményvonalas líraiságba. 80/100 több»
 
Amőbák, dinoszauruszok és az ősember, bottal a kezében! Fajunk és világunk történetét végre nem egy sótlan földrajztanár vagy egy kappanhangú pap mondja végig, hanem a kortárs művészmozi legnevesebb remetéje, maga Terrence Malick. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»
 

A film egyik jelenetét, amikor az ausztrál őslakók a a sivatagban vadásznak, Terrence Malik még az 1970-es években rögzítette kamerára.

(BéBé)
 

A film fő tudományos tanácsadója Dr. Andrew Knoll, a Harvard Egyetem professzora, a NASA konzultánsa volt.

(BéBé)
 

Terrence Malik a film előkészítéseként elolvasta az elmúlt 40 év vezető tudósainak témába vágó műveit, valamint interjúkat is készített velük.

(BéBé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.