Adatlap
22
Filmográfia (22)
2
Díjak (2)
7
Érdekességek (7)
12
Képek (12)
Kapcsolat
Hozzászólások

Érdekességek(7)

Valami Amerika 3 (2018) Herendi Gábor már a Kincsem forgatása alatt elkezdte írni a Valami Amerika 3. forgatókönyvét.
#1
Valami Amerika 3 (2018) Herendi Gábor a színészek és a közönség nyomása miatt készítette el a filmet.
#2
Kincsem (2017) A filmbe tudatosan sok modern kitekintést belecsempésztek (Mizu dúdolás, táncjelenet). Lett volna egy olyan jelenet is, amiben Blaskovich Ernő moonwalkolt volna, de ezt már Herendi Gábor is kicsit túlzásnak érezte, így végül nem került bele a filmbe.
#3
Kincsem (2017) A kosztümökkel Herendi Gábor steampunkos, wild westes világot szeretett volna megteremteni. Bárdosi Ibolya, jelmeztervező ügyesen ötvözte az extravagánsat a hagyományossal.
#4
Kincsem (2017) A Kincsemben alkalmazott CGI-technika még magának, Herendi Gábornak is az újdonság erejével hatott. A városképeket például így alkották meg, a versenyeknél pedig csupán a lelátó egyhatod részét építették meg, a többit kénytelenek voltak a forgatás alatt elképzelni. A vágtázó jeleneteket pedig olykor kétszer vették fel, egyszer élőben, egyszer pedig greenbox előtt, galoppgéppel és műlófejjel.
#5
Magyar vándor (2004) A Magyar vándor egy 2004-es magyar filmvígjáték, Herendi Gábor rendezésében, amelyben felvonul a magyar színjátszás színe-java. A film címe egy szójáték, amely Magyar Zoltán híres lólengéselemére, a róla elnevezett magyar vándorra utal. Ezért van, hogy Szabó Győző (Tas) mindig kicsúszik a nyeregből és a Magyar Vándorra hasonlító mozdulatokat tesz.36. Magyar Filmszemle (2005) - Legnagyobb közönségsikert elért magyar film
#6
Valami Amerika (2002) Herendi Gábor Tamás karakterét nagyrészt saját magáról mintázta. A történetek összeválogatásához pedig egy füzet segített, amelybe a rendező az élete során vele megtörtént kalandokat írta.
#7