Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Jamie Dornan

Jamie Dornan

Színész

Szül.: 1982. 05. 01., Belfast - Northern Írország - Egyesült Királyság

Adatlap
28
Filmográfia
3
Díjak
7
Érdekességek
145
Képek

Érdekességek

A sötét ötven árnyalata (2017)

Majdnem repült A sötét ötven árnyalatából Jamie Dornan, aki az előző részben, A szürke ötven árnyalatában is a szexmániás milliárdos főhőst alakította. Az új rész rendezője, James Foley ugyanis nagyon nem volt megelégedve vele, ezért állítólag még februárban azt fontolgatta, hogy lecseréli. Több jelenetet újra is kellett forgatni, mert Dornan a hírek szerint úgy viselkedett, mint aki nincs is ott a forgatáson. Ennek pedig az volt az oka, hogy amióta a színésznek megszületett a második gyereke, minden gondolata a családja körül forgott, és nem tudott a munkájára koncentrálni. Ugyanakkor a stáb tagjai úgy vélik, Foley nem is akarta lecserélni a színészt, csak egy kicsit ráijesztett, hogy intenzívebb játékra késztesse. Dornan azóta összeszedte magát, és helyreállt a kémia a női főszereplővel, Dakota Johnsonnal.

A film forgatása javában tart, és rögtön a befejezése után nekilátnak a harmadik résznek is, mert ez a megoldás a leginkább kifizetődő. Az alkotók hasonló sikert várnak a két folytatástól, mint amilyen szépen muzsikált az első rész: A szürke ötven árnyalata 571 millió dolláros összbevételt ért el. (UIP)

A sötét ötven árnyalata (2017)

Mivel Grey-nek tökéletes kisportolt alakja van a filmben, a rendező szeretett volna egy jelenetet, amelyben a karaktert éppen edzsés közben láthatjuk. Jamie Dornan szerint azonban unalmas lett volna, ha Christian csak súlyt emel és hagyományos gyakorlatokat csinál, így ő maga jelentkezett, hogy elvégez egy jóga pozíciót, amelyben az egész testével egyensúlyozik.

A sötét ötven árnyalata (2017)

Jamie Dornan az első részben nem volt elégedett a testével, ugyanis csupán öt héttel a forgatások megkezdése előtt választották ki Grey szerepére, így nem volt elég ideje felkészülni. Már akkor eldöntötte, hogy a forgatásra még jobban kigyúrja magát.

A sötét ötven árnyalata (2017)

Állítólag sokak szerint Grey nem volt elég szexi borotvált arcszőrzettel az első részben, így a folytatásba direkt került bele több olyan jelenet, amelyben Jamie Dornan borostásan szerepel.

A sötét ötven árnyalata (2017)

Jamie Dornan és Dakota Johnson két, meglehetősen eltérő módját választotta a szexjelenetekre való felkészüléshez: a színésznő megivott egy pohár whiskyt, míg a színész edzéssel hangolódott ezekre a szcénákra.

A szürke ötven árnyalata (2015)

Jamie Dornan megtanult helyesen járni a film kedvéért – eddig ugyanis először a lábfejét tette le a földre, s ezt követően a sarkára helyezte át a testsúlyt, nem pedig fordítva.

Hajsza (2013)

A sorozat legtöbb színésze Észak-Írországból származik, köztük Jamie Dornan is, aki Belfastban született. Bár Gillian Anderson az Egyesült Államokban jött világra, de 11 éves koráig ő maga is Angliában nevelkedett.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.