Mary Berry 1935. március 24-én született Mary-Rosa Alleyne Berry néven Bath-ban, az Egyesült Királyságban. A család második gyermeke. 13 éves korában egy súlyos betegség következtében hónapokat volt kénytelen kórházban tölteni. A Bath High School-ban, majd a Bath-i főiskolán tanul háztartástant.
21 évesen szülei tiltakozása ellenére elköltözik otthonról és Londonban telepszik le. 22 évesen kezdett el dolgozni a Holland Tejipari irodában, esténként pedig tanfolyamokon képezte magát. Később a francia Le Cordon... Több
Mary Berry 1935. március 24-én született Mary-Rosa Alleyne Berry néven Bath-ban, az Egyesült Királyságban. A család második gyermeke. 13 éves korában egy súlyos betegség következtében hónapokat volt kénytelen kórházban tölteni. A Bath High School-ban, majd a Bath-i főiskolán tanul háztartástant.
21 évesen szülei tiltakozása ellenére elköltözik otthonról és Londonban telepszik le. 22 évesen kezdett el dolgozni a Holland Tejipari irodában, esténként pedig tanfolyamokon képezte magát. Később a francia Le Cordon Bleu iskolában tanult. 1966-tól Háziasszony magazin főszerkesztője lett. 1970 és 1973 között az Ideal Home magazint szerkesztette főállásban. Később saját salátaönteteit dobja piacra. Van egy lánya Annabell és egy fia Thomas, másik fiát autóbalesetben elvesztette.
1970-ben jelent meg első szakácskönyve The Hamlyn All Colour Cookbook címmel. 75 évesen fedezte fel magának a televízió, akkor a BBC egyik népszerű szakácsversenyének volt az egyik zsűritagja. A hazánkban is vetített Sütimester című főzőversenyben szintén zsűritagként működött közre.
Már már több mint 70 süteményes kötete jelent meg - elsősorban Amerikában, de magyarországon is ismert: Desszertek, Torták, sütemények csemegék.
Jelenleg is aktív, mit sem törődve korával.
(Szilonka)