Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Michael Moore

Michael Moore

Forgatókönyvíró | Producer | Színész

Szül.: 1954. április 23., Flint, Michigan, Amerikai Egyesült Államok

Adatlap
58
Filmográfia
Díjak
7
Érdekességek
25
Képek

Érdekességek

Fahrenheit 9/11 (2004)

Michael Moore interjút készített egy amerikai vállalkozóval, akit később elraboltak és megöltek Irakban, így az interjú végül kegyeleti okokból nem került be a filmbe.

Fahrenheit 9/11 (2004)

A film korhatáros besorolást kapott, bár Michael Moore és mások is küzdöttek azért, hogy fiatalabb közönség is megnézhesse a filmet.

Fahrenheit 9/11 (2004)

"Michael Moore Fahrenheit 9/11 című filmjének címe Ray Bradbury klasszikus science fiction regénye, a Fahrenheit 451 címének a paródiája." - így fogalmazott Kurt Vonnegut a Hazátlan ember c. regényében.

Kóla, puska, sültkrumpli (2002)

Ez volt minden idők legnagyobb bevételt produkáló dokumentumfilmje, míg Michael Moore meg nem döntötte saját rekordját a Fahrenheit 9/11 (2004) című filmjével.

Kóla, puska, sültkrumpli (2002)

A Charlton Hestonnal készített interjú botrányosan végződött. A stáb és a rendező pedig nem tudták elhagyni az épületet, ugyanis a kapu nem nyílt ki. Michael Moore attól félt, hogy Charlton Heston emberei el fogják venni tőlük a felvételeket, ezért az utcán odaadták a kazettát egy rakodómunkásnak, hogy valahogy kimenekítsék az értékes anyagot. Végül probléma nélkül sikerült kijutniuk a szorult helyzetből.

Kóla, puska, sültkrumpli (2002)

Mikor Michael Moore interjút készít Heston-nal, Heston otthonában, látható egy bekeretezett La Soif du mal poszter, ami a francia verziója A gonosz érintése (1958) c. filmnek.

Pajzs a résen, avagy a tökéletlen erő (1995)

Ez Michael Moore első és egyetlen nem-dokumentumfilmje.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.