2017.11.20 16:38 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Valóban erről szól a karácsony?

A film első része olyan átlagosnak mondható vígjáték volt, aminek legalább azt sikerült elérnie, hogy nem rohantam ki nyomban a világból tőle. Azon azonban meglepődtem, hogy folytatást kap a történet, azon meg még jobban elgondolkoztam, hogy mit tudhat ez a film, ha (annak ellenére, hogy a karácsonyról szól) novemberben is ennyi embert be tud csalogatni a mozikba. Persze jól időzítették a megjelenést, decemberben ugyanis karácsony ide vagy oda, semmi esélye nem lett volna a Star wars meg az egyéb év végi premierek mellett. Így azonban minden esélye megvan, hogy nagyot kaszáljon.

Bár nem vagyok még anya, de alapvetően nem értem miért kell ennyire túlmisztifikálni a karácsonyi készülődést, mostanában mondjuk folyamatosan az folyik a médiából is, hogy ez egy olyan időszak, amire már novemberben rá kell görcsölnie az embernek. Nekem például már kezd herótom lenni attól, hogy november elején már minden reklámújság tele van karácsonyfadíszekkel…nem értem miért kell ez. Így tényleg azt érik el, hogy az emberek megutálják ezt az ünnepet és csak felesleges nyűgnek fogják érezni azt. Ahogyan a film főhősei is teszik.

Valóban erről szól a karácsony?

Az új Rossz anyák film is erőteljesen egyensúlyozik azon a szinten, hogy már az alpáriság felé vigye el a humort, talán nem annyira tenyérbe mászóan, mint a Melissa McCarthy vagy éppen az Amy Schumer-féle gagyiságok, de amit Kathryn Hahn nyom (na és az anyja szerepében nem is kisebb név, mint Susan Sarandon) az azért néha túlzás. Mondjuk alpáriság ide vagy oda jót nevettem azon, ahogy Carla próbál bepasizni, az intimgyantás jelenet pedig helyzetkomikum volt a javából. Mila Kunist a kezdetektől fogva (már az Azok a 70-es évek show idején is) kedveltem, de ebben a filmben nagyon halvány volt, nekem legalábbis túl egysíkú volt az, ahogyan az anyjával vetélkedik, aztán egyszer csak jön az addig teljesen háttérbe szoruló figura, Peter Gallagher és megmondja a tutit, s máris volt, nincs vita anya és lánya között. Ami pedig a trió harmadik tagját illeti: Kristen Bell kontra túlzottan ragaszkodó édesanyja közti viszály az elején még elment, aztán, ahogy mondani szokták: túltolták a biciklit (nem is kicsit).

A Rossz anyák karácsonya nem lett feltétlenül rossz, nagyjából egy hasonló szintet hoz, mint az elődje, az alpáribb humort jobban erőltetve (ennek fényében mondjuk valóban bravúrosnak mondható, hogy néhány viccesebb jelenetet össze tudtak hozni a készítők). Titkon azért remélem, hogy nem hoznak be még egy generációt egy esetleges folytatásba (rossz dédanyák?).

vígjáték

Amynek, Carlának és Kikinek komoly hívásokkal kell szembenéznie, miután anyukáik úgy döntenek, meglátogatják őket a karácsonyi ünnepek idején.  több»

0