2018.02.28 18:23 respect the movies Olvasottság: <100x
0

Jó kis Giallo

Szerintem nagyon jó film volt, bár lehet hogy kicsit elfogult vagyok mint a műfaja iránt, mint pedig a rendező személye iránt! Anno annak idején Olaszországban született egy filmes műfaj ez volt a Giallo! Sok Olasz rendező készített e stílusú filmeket, de talán két igazán kiemelkedő alakja volt, ez pedig Lucio Fulci és Dario Argento! Jelen filmünket Argento mester készítette el és talán az egyik legjobb Giallo film szerintem! Sok helyen olvastam már azt, hogy az amerikaiak válasza a Giallo filmekre az volt, hogy megteremtették a hasonló felépítésű műfajukat, a slashert! Nos jómagam ebben nem értek egyet, mert tény hogy hasonló a két műfaj, de legalább ugyanennyi ellentétet tudnék felsorolni a két műfaj közt! Bőven elég szerintem megtekinteni e filmet ahhoz, hogy értse ezt mindenki!

Jelen filmünknél rengeteg pozitívumot tudnék felsorolni! Először is nagyon jó történetet láthatunk, a hangulata a filmnek parádés (komolyan mondom, hogy a film befejezése még engem is meglepett)! Technikailag szinte már művészi az amit itt láthatunk! Ahogy játszadoznak a fehér és a vörös árnyalataival a film során, azt szinte taníthatni lehetne! A film zenéje zseniális, bár még eddig nem láttam olyan Giallo filmet ahol a zenéjével gondjaim lehettek volna! Talán csak egy apró kis gondom volt anno a filmmel! Ezeket a műfajú filmeket elég vegyes nemzetiségű színészek alkotják (és mivel elég sok film nem jelent meg Magyarországon) ezért feliratosan lehet hozzáférni Ami persze nem gond nekem, de a film forgatása során, minden szereplőnek angolul kellett mondania a jelenetét és amikor egy Olasz színész, (aki feltehetőleg nem nagyon beszélt angolul) angolul mondja fel a szerepét, hát azért ott durva dolgokat hallhatunk! Ha ettől elvonatkoztatunk, akkor bárkinek ajánlanám ezt a filmet! Azoknak is akik még egy Giallo-filmet sem láttak!

83 Tenebre  (1982)

horror | misztikus | thriller

A Tenebre történetének főhőse egy amerikai író, aki római tartózkodása során belekeveredik egy gyilkosságsorozatba, mert a tettes módszere kísértetiesen hasonlít az író... több»

0