2016.03.13 23:54 moov18 Olvasottság: <100x
0

Félni a nőktől is lehet

Egészen izgalmas kis alkotás volt. Azt hinnénk, hogy félni csak erős férfiaktól és szörnyektől lehet. Tévedés! Bizonyítható, hogy a műfaj legvelőtrázóbb szériagyilkosai mind hölgyek. Néhány példa: Nurse 3-D, Misery, Köpök a sírodra, Szobatárs.

Jelen filmünk hivatásos killere is a gyengébbik nem képviselője. Megmondom őszintén, a puszta tekintetétől is néha majdnem összecsináltam magam. Nagyon jó volt a játéka, idegborzoló, valóban rémisztő. A rendezés hatásosra sikerült.

Félni a nőktől is lehet

A film előrehaladtával egyre inkább szorul a hurok, egyre inkább feszültebbé válnak a dolgok. Vérben egyáltalán nem szűkölködik, van itt minden! Külön tetszett, a Stephen King novellája alapján készült Tortúra címből lopott lábtörős jelenet, amelyre a készítők hivatkoztak is. Egyértelműen tiszteletüket fejezték ki az alkotással kapcsolatban a készítők. Egyébként a filmről röviden: izgalmas, feszült, pörgős, rendszerint véres is, kínzásokban és perverz szexuális játékokban ugyan nem szűkölködik. Külön tetszett az alkotás gyilkosának fifikája. Előre gondolkodik, próbálja úgy alakítani a dolgokat, hogy Ő abból profitálhasson mégis jól kecmeregjen ki belőle. Mondhatni bármennyire elvontnak tűnik, mégis képes a gondolkodásra. Megáldották a gondolkodás képességével, képes előre látni a dolgokat ezáltal megkedvelhetjük és már-már neki szurkolunk, hogy győztesként jöjjön ki az elvadult játékból. Ritka filmek egyike tehát, mikor a gonosznak van indítéka ettől függetlenül még akár azonosulni is tudunk vele, képesek vagyunk a vele történő közös gondolkodásban, közösséget tudunk vele vállalni, állást tudunk mellette foglalni. Nagyon röviden: erősen ajánlott darab. Elfogult vagyok ugyan az ilyen jellegű "kölcsönkenyér visszajár" témájú horrorokkal/thrillerekkel, de ez tényleg ütős!

horror | krimi | thriller | vígjáték

Egy romantikus hétvége szörnyű fordulatot vesz, amikor Sadie rájön, hogy párja megcsalja a legjobb barátnőjével.

0