2017.02.03 12:49 e-batta
0

Gyermekrablás

A fenti szinopszis kicsit hibás, de akkor még nem láttam a filmet. Amitabh Bachchan, Bollywoodi legnagyobb ikonja, akinek a neve mára legendává nemesült, semmit nem bíz a véletlenre. A meglehetősen nyomasztó filmet teljes mértékben uralja a játékával, egy bűntudatba belefáradt öregembert alakít, aki immár 8 éve nem nyugszik bele abba, hogy kisunokája belehalt egy elfuserált gyerekrablásba. Makacs kitartása végül meghozza gyümölcsét, meg persze a véletlenek is segítenek neki, mert végre nyomra bukkan, és lassan-fokozatosan sikerül felderítenie a régi ügyet.

Segítséget kér az ügy egykori nyomozójától (Nawazuddin Siddiqui, egyre jobb), akit annyira összetört az eset, hogy leszerelt a rendőrségtől és katolikus papnak állt (ez lenne a hiba a tartalomban). A papban is dolgozik a bűntudat, de jóval szkeptikusabb, mindaddig amíg a 8 évvel ezelőtti esettel hajszálra megegyező gyermekrablás nem történik. Vidya Balan, nagyon erős vendégszereppel a jelenlegi ügy főnyomozóját alakítja, hozzá fordul segítségért, és ez a három ember (a Teen jelentése: három) különböző utakon, de ugyanarra a pontra jutnak el. Egy sima nyomozós krimi lenne, ha a történetben az általam el nem árult részletek miatt nem lenne egy akkora csavar, hogy fal adja a másikat! Én csak ültem döbbenten, és arra gondoltam, újra kellene nézni, mert az aprólékosan bemutatott cselekedetek máris más jelentést nyertek.

Gyermekrablás

Ez a három színész adja a savát-borsát a filmnek, minden mozdulatuk, megnyilvánulásuk csak azt mutatja, hogy Bollywoodban nemcsak csillogó filmsztárok, hanem színészóriások is vannak, akik lehet, hogy nem Shakespeare-n nevelkedtek, de ha nyugatra születtek volna, már elhalmozták volna őket Oscar- és egyéb díjakkal. Mindenképpen javaslom a filmet megnézni, mert nem egyszerű történet, nem egyszerű eset, és a hihetetlen sztori ellenére nagyon is valóságos és földhözragadt a kivitelezés.

72 Te3n  (2016)

dráma | misztikus | thriller

Egy nyugdíjba vonult rendőr és egy pap összefog, hogy együtt találjanak rá egy eltűnt gyerekre. több»

0