2016.10.18 18:27 e-batta Olvasottság: <100x
0

 Salman Khan 164 percen keresztül

A filmplakátok már elárulták, nem volt zsákbamacska, ez egy erősen pedofil film lesz, a főszereplő pasi már nem is az apja, lassan a nagyapja lehetne a főhősnőknek, de Salman Khan nem enged, továbbra is hősszerelmeseket alakít, bár egyre kevesebb sármmal, és egyre több púderrel. A neten viccet faragtak abból, hogy Salmanról és Sonaamról készült már kép, amikor a lány egészen kicsi gyerek volt (talán három éves?), hogy Salman bácsi hogyan ajnározta, és most itt a film, amiben szerelmeseket játszanak. Egyszerűen nem bírtam ettől elvonatkoztatni. Számomra nem jelentett csalódást a film, mert alig vártam valamit, nem lepett meg, hogy egyrészt untam, másrészt pedig nagyon-nagyon nem tetszett.

Salman egy rettentően pozitív főhőst alakított, aki annyira jó, hogy az már a "szentté kell avatni" kategória, és ez a szerepkör neki a szokásosnál is kevésbé megy. Jó lenne, ha abbahagyná, és a Wanted/Dabanng féle vonulatot követné, mert azokban jóval hitelesebb. Egy olyan karakter, aki folyton szendén mosolyog, jóindulatú még azzal is, aki egy kanál vízben megfojtaná, és a világért se lépne rá senki tyúkszemére, de lehetőleg legyen mindenki boldog, ő kicsi, szerény és meghúzza magát, viszont segít ott, ahol tud, ha bolondgombát ettem, talán elhiszem amit látok, szóval egyszerűen nem tudok egy épkézláb mondatot írni erről a filmről. Már a Bajrangi Bhaijaan se volt egyszerű eset, de ott legalább valami Forrest Gumpos idiótát faragtak belőle, ezúttal a kettős szerepéből a kevesebbet jelenlévő hercegi karakter volt az, ami jobban megfogott, ott legalább volt valami emberi abban, hogy hiába trónörökös, neki is vannak hétköznapi gondjai, mondjuk egy széthullóban lévő csonka család.

 Salman Khan 164 percen keresztül

A Prem Dilwale féle szerepkör viszont inkább csak megmutatta, (nekem legalábbis), hogy Salman Khan sosem volt jó színész, csak jól tudja eladni magát, mint jelen esetben is, egy ennyire huszadrangú sztori, ennyire csapnivaló alakítással, viszont nagyon jó körítés, rendesen megtámogatott marketing, és jól megtervezett vetítési projekt keretében tud ám kaszálni rendesen. Ha tíz év múlva megkérdezik a mostani nézőktől, hogy ugyan már meséljen el egy jó kis jelenetet a filmből, valószínűleg mindenkinek a Kristálypalota tükörlabirintusa ugrik be elsőnek, de Salman Khan játéka nemigen. A film kizárólag a rajongóknak jelent örömet, egyvégtében nézhetik, alig van jelenet nélküle, sokat verekszik, még többet édeleg, egyszer-kétszer még ömleng is, néhány könnycseppet is elmorzsol, hajrá fanok! tietek a pálya, nekem nem kell.

akció | dráma | musical | romantikus

Hogy felgyógyuljon a négy nappal a koronázása előtt ellene elkövetett merényletből Pritampur hercege, hű szolgái találnak helyette egy hasonmást, aki a protokolláris teendőket... több»

0