2016.11.06 09:44 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
2

Mindenképp látnod kell!

Ez egy "mindenképpen látnod kell film" és ezért a státuszért még csak nem is kellett tennie semmit, hiszen a sorozat előzményei miatt mindenki kíváncsi rá. A film az első részben bemutatott világot teremti újra és megalkotja az ott megismert (még csak terv fázisban létező) parknak a sokkal grandiózusabb változatát. Szerintem az első rész megnézése után mindenki kíváncsi volt rá, hogy mi lett a sorsa ennek a különleges parknak, amiben azért sok fantázia volt. A park vezetőjének szerepébe ezúttal egy nő kerül, akinek személyisége óriási változásokon megy át a történet alakulásával párhuzamban.

Bryce Dallas Howard-ra jól illik az érzéketlen és hidegvérű üzletasszony szerepe, ugyanakkor viszonylag hitelesen alakította az aggódó nagynéni szerepét is. A filmnek vannak felróható pontjai. A hollywood-i filmek szinte szabályszerűen előírt szerelmi szála itt is előjön, de szerintem rendkívül gagyi módon (támadnak a pteranodonok és a két főszereplőnk között hát persze, hogy akkor kell elcsattannia az első csóknak). Továbbá nekem a vége is kicsit se füle se farkára sikerült, amikor az új fő gonosszal szemben összefognak az előző részek fő gonoszai, közös erővel legyőzik az új mutáns szörnyet, aztán T-rexünk szó nélkül fogja magát és megy a maga dolgára, a nélkül, hogy bárkit üldözőbe venne vagy csak egy aprócska balhét is csinálna ( az előző részekből tudjuk, hogy ez pont nem jellemző rá).

Mindenképp látnod kell!

Ennek ellenére ez egy látványos film, helyenként még humoros is, amiről az álomgyár legújabb kedvence, Chris Pratt gondoskodik, a dinók olyanok, amilyennek lenniük kell. Ennél többet nem is kellett produkálnia a filmnek, mert úgyis mindenki kíváncsi volt rá és ugyanígy lesz ez a folytatásokkal kapcsolatban is.

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | szatíra

SkyShowtime (2023.02.14.)

John Hammond álma, hogy egy dinoszaurusz parkot alapít, amely majd mindenki számára nyitva áll, húsz évvel ezelőtt tragikus véget ért. Azóta sok minden megváltozott, Isla Nublar... több»

2