2018.04.27 15:52 JokerOmen Olvasottság: <100x
0

Jó dolog tudni, mit hoz a jövő?

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT. Sokunkat foglalkoztat, vajon mit tennénk, ha tudnánk, mit hoz a jövő? És vajon hinnénk-e neki, ha olyan dolgot mutat nekünk, amit nem tudunk teljes mértékben elfogadni?

Az anime napjainkban játszódik japánban, főszereplője pedig Amano Yukiteru, egy középiskolás srác, aki barátok híján csak a saját naplójával foglalkozik melybe magán kívül mindenről és mindenkiről ír valamit, ami épp megtörténik.

Jó dolog tudni, mit hoz a jövő?

Egy nap azonban a "képzeletbeli" barátja Deus Ex Machina a Tér-Idő Istene ereje fogytán egy túlélőjátékot indít, ahol Yuki-nak és másik 11 delikvensnek kioszt egy jövőnaplót, melynek segítségével láthatják a sorsuk és azt, mikor vár rájuk a halál - ezt igen gyakran fogják látni, hiszen egymásra kell vadászniuk, a játék végén csak egy maradhat, aki Isten lesz.

Yuki-nak azonban van egy zaklatója, a csinos és első látásra aranyos Gasai Yuno, aki nem mellesleg szintén naplótulajdonos - a lány mindent megtesz, hogy megvédje szerelmét, és eltitkoljon valami nagyon sötét dolgot előle.

A történet szépen ki van dolgozva és rendesen fel van építve, a karakterek, melyből nem kevés van pedig igen jól ki vannak dolgozva.

Bár az első pár rész, sőt az egész anime első fele ijesztő lehet azok számára, akik ki nem állhatják a síró-picsogó, hasznavehetetlen karaktereket, mivel a főszereplő srác az egyik legrosszabb a fajtájában. Természetesen ez még erősebbé teszi az Ő jellemfejlődését, amire azonban rengeteget kell várnunk. És a végén még nem is a legjobb irányba halad, így nem mindenkinek fog igazán tetszeni a jellemfejlődés végkifejlete.

Yuno ezzel ellentétben egy kifejezetten mókás és egyben nagyon ijesztő karakter, tökéletesen tudja mind a nézőt mind pedig a szereplőket manipulálni - amikor szükség van rá akkor kifejezetten erős és önálló, amikor pedig úgy tartja helyesnek, eljátssza a törékeny lánykát.

A többi mellékszereplő, a különböző motivációjuknak köszönhetően meglehetősen kétdimenziós, de mégsem unalmas - sokkal inkább kiszámíthatóak, ami elvesz az anime értékéből egy kicsit, főleg, hogy csavarokból a történet során találunk bőven eleget.

Természetesen logikai bakik itt is akadnak, és érthetetlen cselekedetek ( pl. *SPOILER* Mikor a fiatalok egy küzdelem során leszúrják egymást és abból később még csak véletlenül se lesz rendőrségi ügy *SPOILER VÉGE* ) viszont ezek még bőven elviselhetőek, hiszen nem mennek teljes egészében a sztori rovására.

A zenei aláfestés kiváló, és az anime első felének a nyitánya a Yousei Teikoku-tól az én kedvenc nyitányaim egyike.

A képi világ igen csak brutális tud lenni, valamint fiatalkorú meztelenség is fellelhető benne, ezért 18 év alattiaknak semmiképp nem ajánlanám, viszont ha már elmúltál 18 és egy beteg, de szórakoztató utazásra vágysz, a Mirai nikki a Te animéd lesz!

0