2018.05.06 21:58 JokerOmen Olvasottság: <100x
0

Kevés elvárást neki

Dark Fantasy, lightos körítés. A Berserk 1997-es verziója felállított egy bizonyos mércét, melyet elsőre nem tűnhet nehéznek megugrani, 19 évvel a debüt után, azonban a Berserk 2016-os rebootja mégis lemaradt elődjétől igen sok tekintetben. A történet immár Guts bosszújára koncentrál, így még több túlvilági ellenfél és szörnyeteg vár rá utazása során. A történet egyenesen a történések közepébe dob minket: Guts bosszúszomjasan érkezik egy kocsmába, ahol pár zsoldos terrorizál egy ártalmatlan gyereket - hasonlóképp indult az 1997-es verzió is, ezt betudhatjuk egy sajátos tisztelgésnek a széria előtt.

Aztán kezdődnek a kisebb gondok. A karaktereken erősen meglátszik, hogy CGI technológiával keltették őket életre, ami nem is lenne feltétlen gond, azonban a kivitelezés hagy némi kivetni valót maga után. Egyes szereplők teljes érzéketlenséggel bambulnak maguk elé, lufi fejjel, ami olyan szinten képes az amúgy sötét hangulatból kizökkenteni a nézőt, hogy az szinte már fáj. Annyi pontot vesz el így az élvezeti faktorból a rosszul kivitelezett karakterábrázolás, hogy azt kívánnánk, bár csak soha ne találták volna fel a CGI technológiát.

Kevés elvárást neki

A történet egész jól megállja a helyét, hiszen bár néhány dolog kimarad az alapműből, de mégis hűen követi a manga történetszálait. A karakterek jól ki vannak dolgozva, azonban egyes személyek annyira hűtlenek a rájuk kiszabott szerephez, hogy az szintén csak ront az anime összképén. A zene és a hangok viszont iszonyatosan jók lettek - a hatalmas kard csattanása az ellenségek páncélján, valamint a csatákat aláfestő zene eszméletlenül hangulatosak. Szerintem a 2016-os év egyik legjobb aláfestő zenéjét sikerült megkomponálni a "Hai Yo" formájában és ez, ha nem is menti meg az animét a középszerűségtől, rengeteget képes dobni az élvezeti faktoron. Egyszer mindenképp ajánlom megtekintésre, de ne legyenek nagy elvárásaink.

71 Beruseruku  (2016)

akció | animáció | dráma | fantasy | horror

Guts útnak indul, hogy bosszút álljon mindazokon, akik elvették tőle egyetlen szerelmét.

0