2018.05.11 16:14 JokerOmen Olvasottság: <100x
0

Egy jobb folytatásért kiált

A kritikusok nem kezelték megfelelően a filmben látott elemeket - zavarónak tartották, hogy a történetszáltól függetlenül is kerültek be kikacsintások a sorozat igazán ikonikus elemeire és bizonyos helyszínekre. Személyes véleményem, hogy amíg nem zavaró, nem fojtogató ez az érzés, addig nem, hogy elviselhető de egyenesen szórakoztató és boldogsággal eltöltő, hogy nem csak a címben próbál az adaptáció az alapműhöz hasonlítani. Történetünk in medias res kezdődik, ahol az orkok szülőbolygója, Draenor már pusztulásba kezdett és Outland formáját vette magára.Olyan szereplőkkel ismerkedhetünk meg, mint a - valóban túlméretezett orkokat képviselő - Dérfarkas ( Frostwolf ) klán Durotan-ja, vagy éppen születendő kisfiát a szíve alatt hordozó felesége. Ez után az emberek oldaláról a sokkal elzárkózóbb és ridegebb királyt és hű szolgáit.

A cél az lett volna itt, hogy bemutassák, hogy mind a két oldalon található szimpatikus és ellenszenves személy, a gond viszont azzal van, hogy ennek pont az ellenkezőjét érték el. Tulajdonképpen folyamatosan azt éreztem, hogy mindkét oldal teli van nagyon rossz arcú alakokkal és csak egy-két olyan ember/ork van, aki számít is valamit, ők viszont nagyon kevesek ahhoz, hogy lényegi változást érjenek el. Ez egy háborús drámában jól is működne, viszont egy videojáték adaptációban ami egy könnyed fantasy alapján készült, már hagy némi kivetnivalót maga után. A motivációkat megismerjük, és tudunk is velük azonosulni - a beilleszkedés vágya egy új világba, és a földünk megmentése az idegen hordáktól. Ha nem tudnám, hogy ez egy kitalált történet, azt hinném, hogy ezt korunk Magyarországáról mintázták.

Egy jobb folytatásért kiált

Viccet félretéve, a karaktereknél a jellemfejlődés hiányát sajnáltam igazán - ha egy cseppet többet látunk ebből, már egy sokkal élvezhetőbb filmet kapunk. A látvány remek, az orkok kemények és szívósak, az emberek agilisak és alkalmazkodóak az ellenfelük csatastílusához, a mágusok szemkápráztatóan jól trükköznek - csodálom is, hogy ezért nem kapott Oscar-t a Warcraft. A hanghatásokkal sincs semmi gond, a Murloc-ok gargalizálása sok szép emléket keltett fel bennem is. A film nem amiatt lett átlagos, vagy kicsit átlagon felüli, mert teli volt pakolva utalásokkal - tudom, sok kicsi sokra megy, de az a tíz perc összesen, ami elment arra, hogy tiszteletük tegyék a Warcraft játék rajongói előtt, nem sok.

Jobb színészekkel és jobban megírt, épkézláb történettel sokkal többre mentünk volna - ettől függetlenül remélem, hogy egy nap, még egy jobb rendező és még jobb castingos kezébe kerülhet a folytatás. Bárkinek tudom ajánlani, csak ne üljetek le nagy elvárásokkal.

akció | fantasy | kaland

Hogy megmentsék népüket a kihalástól, az orkok elhatározzák, hogy kolonizálnak egy másik világot, csakhogy szemben találják magukat az emberek királyával, Llayne Wrynnel, aki... több»

0