2018.11.11 22:58 Szilonka Olvasottság: <100x
0

A Queen jött, látott és győzött

A Queen örök, korszakalkotó dalokat írtak. 100 év múlva is mindenki ismerni fogja őket és a nótáikat. Lehengerlőt és megkockáztatom, hogy megismételhetetlent alkottak.

A film nem könnyű feladatra vállalkozott. A világtörténelem egyik legismertebb rockbandájáról nem egyszerű filmet csinálni, főleg, ha a frontembert Freddie Mercurynek hívják. A film története elég egyszerű lett. Lassacskán csordogál és sok problémával nem kellett megküzdeniük a szereplőknek. Hamar Freddie lesz a frontember, kisebb nézeteltérést leszámítva rövidesen jönnek a jó dalok és a világsiker. Én kíváncsi lettem volna a gyerekkorára, illetve arra, amikor a film bekapcsolódik az életébe; mit csinált, hogyan telt egy napja, kik voltak a barátai. A családjáról se tudtunk meg sok mindent, őket is csak megmutatták nekünk és kész. A Queen név kitalálására sem tértek ki nagyon és a logó megtervezéséről se volt szó. Azt is elég elnagyolva prezentálták, amikor külön ment a banda és Freddie. A Freddie és barátnője közti különleges kapcsolat tetszett a legjobban. Nem voltak szerelmesek egymásba, de több volt köztük egyszerű barátságnál. Igazi lelki társak voltak. Mindent megtudtak beszélni.

A Queen jött, látott és győzött

A dalok újrafeldolgozása remekre sikeredett. Szívem szerint sokszor táncra perdültem volna a slágerek hallatán, a lábammal folyamatosan vertem az ütemet. Rami Malek alakítása mozdulatokban és mozgásban hiteles volt, de alkatilag nagyon eltér Freddietől. Magasságuk hasonló, de Rami inkább egy kisfiúra hasonlít. A szemei annyira jellegzetesek – mondjuk ki, gülü – , hogy nagyon elvitte az összhatást. A fogai is elég érdekesre sikeredtek; műviek voltak, olyan „kiharapja a pókot a sarokból” fajta. Amikor napszemüveget viselt, megvolt az érzés, hogy Freddit látom, de a jelenetek többségében – amikor nem volt rajta szemüveg – szerintem egyáltalán nem volt meg a hasonlóság. Viszont Brian Mayt nagyon hozták. A Live Aid koncert eléggé látványos volt, brutális, amikor több tízezer ember énekli, hogy We will rock you. És egy jó kis reklám volt a Pepsinek is, a Freddie zongoráján levő sok pepsis pohárnak köszönhetően. Összességében azt mondom, hogy elmaradt a varázs. Jól összerakott film, de a dalok nélkül elég semmilyen a történet.

dráma | életrajzi | zenés

A Bohém rapszódia élénk és vibráló tablót fest a legendás Queen zenekar történetéről és a konvenciókra fittyet hányó, már-már polgárpukkasztó frontemberének, Freddie... több»

0