2018.12.26 18:30 Filmbarbár Olvasottság: 115x
0

Zamatos gyilkolások

Úgy tűnik, Kim Henkel és Tobe Hooper érdeklődését fogva tartotta a texasi élet és az ottani jónép, mert Bőrpofáék első megjelenése után két évvel újból erre a környékre helyezték egy film cselekményét. Túl sokat nem kell várni a sztoritól, nagyjából a szokásos kaszabolós film, jóllehet szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. A főszereplő egy igazi pszichopata, viszont sajnos nem nagyon tudhatjuk meg, miért lett az, miért frusztrált a nőkkel (csak gyanítani lehet, hogy mondjuk Vietnamban veszthette el az egyik lábát).

Szerintem ezt a pszichothrilleres vonalat sokkal jobban is ki lehetett volna aknázni, izgalmas lett volna, ha több pszichés terrort visznek bele a sztoriba. Igaz, a gyilkosságokra sem lehet panasz, az elején a csajt egy gereblyével szurkálja (majdnem) halálra a főhősünk, aztán megeteti a krokodillal, később pedig többeket is kaszával nyír ki, vagy legalábbis próbálja kinyírni némelyiküket. Nyomasztó ugyan a film hangulata, de mégsem annyira, mint mondjuk A texasi láncfűrészesben, itt valamiért hiányzik az az atmoszféra, az a kilátástalanság, ami ott megvan, noha itt is eléggé kiszolgáltatottak a szereplők.

Zamatos gyilkolások

És míg - ha már az előbb is ezt a példát hoztam - a láncfűrészeséknél egy valóban létező házban, igazi helyszínen forgattak, itt nagyon érződik a műterem jelenléte, ami szerintem kevésbé segít a nézőnek, hogy beleélje magát a sztoriba. Elég bénán oldották meg a kroki mozgását is, amikor erre volt szükség, lehetett volna kissé élethűbb is. Sajnos csak angolul láttam a filmet, sok esetben alig tudtam kivenni a lényeget a beszélgetésekből, főleg a főszereplő esetében volt olyan, hogy szinte elnyelte a hangokat, az orra alatt dörmögött. Összességében azért egyszer megnézhető volt a film, kár, hogy csak egy másodvonalbeli alkotás jött ki a résztvevők kezei alól, szerintem ennél több volt ebben a sztoriban, de a zamatos gyilkolások nálam egy kicsit feljebb húzták a színvonalat.

55 Eaten Alive  (1976)

horror | thriller

Egy pszichopata farmer Texasban egy lepukkant szállodát vezet. A szálloda melletti mocsárban egy hatalmas krokodil él, amit a tulaj azoknak az embereknek a testével eteti, akik... több»

0