2019.02.01 19:33 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Akik visszajárnak

Vérbeli kísértettörténet, de nem az ijesztgetős fajtából. Lehet, hogy a készítés idejében, 1944-ben még annak szánták, de az eltelt évtizedek alatt számtalan gore jelenetekben bővelkedő, hátborzongatóbb ghost-story született. Viszont az egyik főszereplő, a bájos Stella alakítója, Gail Russell élete horrorba illően tragikus, Félénk, önbizalom hiányos színésznő volt, számára a túlzott italfogyasztás nyújtott biztonságot. Súlyos alkoholizmusa okozta 36 éves korában a halálát.

Érdemes megjegyezni, hogy egy évvel később az ebben a filmben is fontos szerepet játszó Ray Milland volt a főszereplője a „Férfiszenvedély” című filmnek, amely első alkalommal foglalkozott komolyan az alkoholizmus problémáival. A tárgyalt filmben zeneszerzőként egy szép melódiával ajándékozta meg Stellát. A maga idejében a „Stella by Starlight” című zeneszám nagyon sikeres volt, két évvel később a 11 alkalommal Oscarra jelölt szövegíró Ned Washington verset is írt hozzá.

Akik visszajárnak

A darab ügyesen vegyíti a romantikus szerelmet a misztikus hatást keltő természetfeletti jelenségekkel. A komikum is helyett kapott, a film elején látható mókus hajsza bizonyára sok gondot okozott az állattrénereknek, természetesen én a mókusnak drukkoltam, bár Bobby, a terrier is helyes volt. Bobby is, meg Whiskey, a macska is „látták” a kísértetet, mindketten gyávának bizonyultak, nem mertek felmenni a lépcsőn. Jó szívvel ajánlhatom ezt a filmet a leendő nézők szíves figyelmébe, ami akkor lenne igazán élvezhető, ha valamelyik szinkronstúdió is felfedezné. Az is előnye lehetne, hogy a témája ellenére - szerintem - korhatár nélküli.

72 A hívatlan  (1944)

fantasy | horror | misztikus | romantikus

Egy londoni zenekritikus és nővére megvesznek egy vidéki házat, amelyről az a hír járja, hogy szellemlakta, amely nem sokkal később be is bizonyosodik.

0