2019.02.14 14:31 dailyfilmsan Olvasottság: 140x
0

Kérdések rítusa.

Szóval kapunk egy "igaz történet alapján készült" feliratot az eljén. Sajnos ezzel szkeptikus vagyok mert legtöbbször csak a nevek vagy egy-egy mozzanat a filmből igaz csak. Ki tudja talán itt is. Amivel nincs semmi probléma csak sajnos zavaró tud lenni főleg horroroknál.

Tény és való hogy az ördögűzést tényleg kurzuson oktatják és valóban vannak megmagyarázhatatlan jelenségek és ötletes hogy ezt filmvészonra terelték. Érdekes volt az a belső vívódás amit a papnövendék érzett és kinyílvánított viszont nem volt megalapozva miért menekül otthonról csak egy rossz kapcsolat az apjával... De miért?! Akkor miért akar pap lenni a főhősünk oké nem akar otthon lenni és csak 2 választása van de mégis milyen indíttatás viszi rá? ez egy hivatás ha nem érzi magában akkor miért? Ha szkeptikus és nem hisz az ördögűzésben magában a gonoszban akkor miben hisz ? miért megy a paphoz nézni ahogyan ördögöt űz? ... Sok sok kérdést hagy maga mögött a film.

Kérdések rítusa.

Azt hinné az ember azért mert folytatásra gyúr de nem, teljes lezárást kapunk a film végén. A karakterek tulajdonképpen jól játszották a szerepüket abba nem lehet belekötni és mask is jól sikerült azok különösen nagyon jók lettek. Viszont olyan utalásokat tettek a filmbe hogyha nem olvas utána az ember akkor nem tudja miért vannak. Pédául mindenki odáig és vissza volt tőle hogy Antony Hopkins magyarul beszél a filmben. De miért ? A főszereplő neve Michael Kovak valójában magyar és a vezetékneve Kovács lenne csak ezt nem értik az amerikaiak, ezért sok kovács aki kiemigrál nevetváltoztat (butít). A főszereplő apja magyarul beszél feleségéhez mikor előkészíti őt a temetésre és ezt a kicsit sem jó emléket idézi fel az ördög a papnak. Akkor az állatok szerepe. A macska és a hüllő mitológiákban az alvilág teremtményei. Ezért nem akarta a pap hogy bemenjenek a macskák a házba és az ördög is a macskán keresztül szállta meg őt. Vannak még pár ilyen utalások és nem magyarázzák meg így aki nem jártas a dolgokban annak csak egy bejátszott fölös képkocka lesz a filmben ez ilyen jelenet. Tulajdonképpen egész jó attól hogy bele lehet kötni. Nézhető, viszont nagy borzongásra nem kell számítani.

72 A rítus  (2011)

dráma | horror | misztikus | thriller

Az ifjú, de máris szinte hitehagyott pap, Michael Rómában megismerkedik az ördögűzés rémisztő misztériumával. Lucas atya a természetfölötti legsötétebb oldalával kell, hogy... több»

0